Aquesta setmana, del 10 al 13 de novembre, un grup de cinc professionals del sector del golf, membres del Club de Màrqueting de Golf Costa Brava i Pirineu de Girona, es troben a l´Algarve, al sud de Portugal -regió reconeguda per ser una destinació de golf europea de primer nivell-, a fi de visitar camps i complexos turístics de golf, i infraestructures relacionades amb la indústria del golf i mantenir reunions amb empreses i entitats locals.

Simultàniament, de l´11 al 14 de novembre, vint-i-cinc representants del Club de la Ruta del Vi DO Empordà visitaran la regió de la Toscana, destinació turística reconeguda per la seva bellesa natural i arquitectònica, així com per la producció de vi. En aquesta ocasió, el viatge és de temàtica enològica i durant quatre jornades els participants visitaran diversos cellers, enoteques, museus i poblacions vitivinícoles de la reconeguda regió italiana, per conèixer la gestió de les seves empreses i el desenvolupament turístic de la zona.

Del 20 al 23 d´octubre, deu professionals d´entitats i d´empreses de cicloturisme i senderisme del Club de Natura i Turisme Actiu van visitar la regió italiana de la Toscana, que està considerada com a destinació capdavantera en aquests dos productes, per tal de conèixer de primera mà infraestractures turístiques semblants a les gironines, i saber com es gestionen. En el viatge, els participants van visitar set establiments d´allotjament turístic i van realitzar rutes a peu i circuits en bicicleta pel territori, la qual cosa, els van permetre valorar aspectes com ara els serveis i la senyalització. Alhora es van reunir amb empresaris i entitats turístiques de la regió amb l´objectiu de compartir i intercanviar coneixements.

Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha manifestat que «aquests viatges són una molt bona oportunitat pels nostres professionals perquè coneguin altres destinacions competidores, s´estimulin i posin en marxa estratègies innovadores que afavoreixin un desenvolupament sostenible del turisme a casa nostra». Ramos ha afegit que «aquestes visites ens han permès valorar què fem bé i en què tenim marge de millora».

Seguint el programa d´accions dirigides a donar suport a les destinacions i al sector turístic gironí, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona proposa viatges de prospecció adreçats als socis dels diferents clubs de màrqueting de producte que promou el Patronat, amb la finalitat de millorar l´eficiència i la competitivitat turística.