Roses ha iniciat les obres per a la creació d'una nova intersecció d'accés a la urbanització de Mas Mates, amb les quals es millorarà l'entrada i sortida del trànsit rodat a aquesta àrea residencial. El reforç de la calçada de la ronda de Circumval·lació (a l'entorn de la plaça de l'Alegria) i la incorporació d'una semirotonda que permeti la circulació directa tant cap a l'interior de la urbanització com en direcció a Figueres, tenen per objectiu millorar la seguretat de la circulació en aquest espai.

La ronda de Circumval·lació és la principal via de sortida de trànsit pesat de Roses, fet que comporta que pateixi un alt desgast i intensitat de trànsit. Concretament, el tram corresponent a la plaça de l'Alegria, amb un important desgast del ferm de la calçada i l'existència d'un carril d'incorporació des del Mas Mates amb una intersecció en forma de T, produeix les queixes dels veïns de la urbanització, ja que l'elevada presència de vehicles dificulta la maniobra d'incorporació a la ronda.

Davant la sinistralitat i mal estat que presenta aquesta cruïlla, l'Ajuntament de Roses acaba d'iniciar una actuació urbanística consistent en la creació d'un giratori que agilitzi la circulació i millori les condicions de seguretat del trànsit viari en aquest espai. D'aquesta manera, es facilitarà la incorporació dels vehicles que surten del Mas Mates pel carrer Collsacabra, permetent al mateix temps una circulació directa d'entrada i sortida al municipi.

Les obres, que tenen una durada prevista de quatre setmanes, suposaran també la pavimentació de la nova calçada resultant amb vials d'una amplada de 3,50 metres per carril, la renovació i incorporació de la nova senyalització vertical i horitzontal necessària d'acord als nous usos i la instal·lació de 2 nous punts de llum per completar l'enllumenat públic existent.

A més, es reforçarà el ferm actualment deteriorat del tram de la ronda de Circumval·lació inclòs dins aquest àmbit, així com el del carrer Puigsacalm i el de l'inici del carrer Collsacabra que dóna accés a la urbanització.

El projecte compta amb un pressupost de 49.000 euros.