D'un total de 21 dies, 10 han estat de pluja. Només en tres ha sortit el sol de matí a vespre. I les temperatures han estat fresques, força fresques. Amb aquest ?panorama qualsevol diria que estem a l'abril, però el cert és que les dades corresponen a ple mes d'agost. Un agost atípic, d'aquells que apareixen una vegada cada deu anys segons els meteoròlegs.

Aquest és l'estiu que està fent aquest 2014 a les comarques gironines: agradable per als excursionistes i amants de les passejades per al bosc, i nefast per a hotelers i turistes de sol i platja. I, excepte canvis inesperats d'última hora, tot sembla indicar que l'estació més càlida de l'any acabarà els seus últims dies en la mateixa tònica que en els dos mesos anteriors.

De moment els números de l'agost han estat més propis de la primavera, però segons els experts això no és del tot excepcional. El meteoròleg banyolí Enric Estragués puntualitza que aquest estiu tampoc està essent gaire plujós si ens fixem en la precipitació acumulada. "Sí que hi ha més episodis de pluja, però descarrega poca estona i torna a sortir el sol després. Pel que fa a la pluja, aquest estiu arriba aproximadament una vegada cada cinc anys", explica.

Hi ha hagut dies de pluja però durant poca estona i amb intervals de sol. Això no ha evitat que les temperatures també hagin patit un descens, sobretot aquests últims dies. Algunes xifres recollides pels termòmetres la nit passada marcaven 10 o 11 graus menys que els que hi va haver el mateix dia de ?l'any passat. Per Estragués, però, aquesta diferència és purament testimonial i no reflecteix el que està passant realment aquest estiu: "donar per bones aquestes dades seria exagerar. És un estiu més fred però estem dins de la normalitat. En termes de temperatura, el d'aquest any és anòmal, d'aquells que vénen només una vegada cada deu anys. Però no estem davant de cap fenomen excepcional", va concloure.