Protecció Civil ha activat la tarda d'aquest dilluns la fase d'alerta del pla especial per Inundacions a Catalunya Inuncat arran de la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d'acumulacions significatives de pluja al quadrat nord-est i especialment a les comarques de l'Alt Empordà, la Garrotxa i el Ripollès a partir d'aquesta nit. La previsió apunta que les precipitacions podrien superar els 100 litres per metre quadrat en un període de 24 hores.A partir d'aquesta nit també estan previstes pluges intenses (20 litres/m2 en 30 minuts) tot i que amb menor probabilitat, a tot el litoral i prelitoral i concentrant-se al quadrant nord-est des del matí de demà i fins a la tarda-nit.

Aquesta matinada, el fort onatge afectarà les comarques de l'Alt i Baix Empordà, Maresme i Selva, amb onades que podran superar els 2,5 metres d'alçada, tot i que amb moderada probabilitat. A partir de demà al matí, el fort onatge es restringirà només a les comarques de l'Empordà.

Pel que fa al vent, es manté un avís del pla Procicat, ja que el vent bufarà amb força a partir d'aquesta nit i fins demà al migdia a totes les comarques de l'Alt Pirineu i Aran i a les comarques del nord de la Catalunya Central. Les ratxes màximes (més de 90 km/h) seran més probables a les cotes més altes i a la resta de cotes la probabilitat serà inferior.

Des del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, Protecció Civil de la Generalitat ja s'ha informat als Ajuntaments afectats de la situació per tal que prenguin les mesures preventives adients, segons ha informat Protecció Civil en una nota de premsa.