Tres dels quatre grups a l'oposició a l'Ajuntament de Llançà (ICV, Unió Llançanenca i el PSC) han criticat la constant pujada de l'Impost de Béns Immobles (IBI). L'Ajuntament baixarà unes dècimes el tipus impositiu però les actualitzacions comportaran que continuï pujant. El regidor del PSC, Francesc Guisset, situa l'increment des del 2006 fins avui en un 10% i diu que és el municipi qui està pagant una mala gestió.

Llançà porta a terme des de fa uns anys un pla per reduir l'endeutament. Per això, per aquest any no es preveu cap operació de crèdit. No hi ha capítol d'inversions, però sí partides per determinades obres per valor de 400.000 euros. Excepte el Bloc Municipal, la resta de formacions va votar-hi en contra. Guillem Cusí, d'Unió Llançanenca, com el PSC i ICV critiquen la gestió.

Des d'ICV, a més, adverteixen del perjudici de no preveure inversions en els pressupostos vinents i com s'ha fet en els anteriors. "La manera d'afrontar la reducció del deute hipotecarà el futur de Llançà, tant com ho ha fet l'endeutament", diu la regidora Anna Pujol.