Avinyonet de Puigventós no podrà començar a costruir la nova escola almenys fins el 2013, ja que l'únic que els ha pogut confirmar la Generalitat és que s'encarregarà el projecte. L'Ajuntament, en aquests moments, està acabant d'urbanitzar els terrenys que se cedirà a la Generalitat.

Dels 10 alumnes que l'any 2000 tenia l'escola s'ha passat a 162 per l'any vinent, segons ha explicat l'alcalde, Josep Maria Bartolomé, que considera que construir un nou centre és una prioritat.

Davant d'aquesta situació, es va decidir destinar les ajudes del Pla Únic d'Obres i Serveis a urbanitzar un sector situat just a l'entrada de la població per destinar-lo a l'escola. Es tracta de 17.000 metres quadrats, 7000 dels quals se cediran a la Generalitat. La setmana passada van tenir la visita del director dels serveis territorials d'Educació a Girona, Albert Bayot.

L'alcalde ha explicat que se'ls va informar que no s'espera poder afrontar la construcció del centre en els propers dos anys, durant els quals sí s'encarregaria la redacció del projecte a través d'un concurs. Tampoc està clar que pugui ser el 2013, diu l'alcalde, però estan satisfets perquè creuen que des del Govern han entès que la construcció de l'escola és molt necessària i es tindrà en compte.