Actualment està ubicat al Passeig Nou, on s'hi construirà un aparcament soterrat-, i l'Ajuntament vol portar-lo provionalment a la plaça dels Països Catalans, mentre durin les obres d'adequació de la plaça del Sol, que és el lloc on provisionalment es farà aquest mercat mentre es construeixi l'aparcament soterrat.

Segons Vergés, a principi d'any es va aprovar per ple el projecte d'adequació que ja es va acordar a l'abril del 2008 i al seu entendre, els marxants no han de pagar 'la manca de voluntat' del consistori d'iniciar les obres.

Vergés ha volgut deixar clar que l'Associació no contempla un altre ubicació que no sigui la plaça del Sol per acollir provisionalment el mercat del dijous mentre durin les obres de construcció de l'aparcament soterrat al Passeig Nou i que per tant, descartaven traslladar-se a la plaça dels Països Catalans, tal com va explicar el regidor de Promoció i Comerç del consistori figuerenc, Quim Felip. Vergés ha recordat que a l'abril del 2008 es va signar l'acord amb l'Ajuntament i que en cap moment es va parlar d'una ubicació alternativa a la plaça del Sol.

5 octubre

El projecte de reurbanització de la plaça del Sol i del carrer Mestre Falla , en exposició pública fins el 8 de setembre, tindrà un cost de 356.000 euros i un termini d'execució de quatre mesos. Consistirà en adequar les voreres, millorar el paviment i col·locar baranes de seguretat a la part de la riera i lavabos públics. Una vegada que l'empresa Cintra Aparcaments acabi de construir l'aparcament al costat de l'hospital de Figueres, - està previst que entri en servei a finals de setembre amb 414 places- es començarà a construir el segon, aquest soterrat, situat al Passeig Nou. La previsió és que les obres comencin l'any vinent. Segons el calendari municipal, les obres no es podrien començar a licitar fins el 5 d'octubre.

Amb la previsió que aquests treballs de millora i adequació de la plaça del Sol no acabin abans que comencin els de l'aparcament soterrat del Passeig Nou, l'Ajuntament ha previst traslladar el mercat municipal del dijous a la plaça dels Països Catalans entre dos i tres mesos.

95 per cent

D'altra banda, el president de l'Associació de Marxants de les comarques gironines, Josep Maria Vergés, s'ha mostrat en desacord amb les declaracions del president del Gremi de Marxants de Girona i comarques, Manel Cano, en relació al desacord que hi ha entre els marxants sobre la ubicació del mercat. Així, Cano va dir que al voltant d'un 50% dels marxants que fan mercat el dijous al Passeig Nou no volien traslladar-se a la plaça del Sol perquè l'espai de la riera era molt estret i defensava emplaçar-ho al Recinte Firal. Per la seva part, l'Associació va realitzar una enquesta entre aquest col•lectiu que fan mercat a Figueres, i el 95% van mostrar-se a favor de traslladar-se a la plaça del Sol.

Vergés ha recordat que l'Associació representa el 60% dels marxants a les comarques gironines.