La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), reunida aquest diumenge en sessió extraordinària, ha assegurat que les pintades que aquest diumenge ha fet Arran prop de la residència que Pablo Llarena té a Das (Cerdanya) són "una coacció" contra el magistrat i la seva família i "atempten contra l'exercici de les funcions que té com a membre i servidor del poder judicial".

A través d'un comunicat, el CGPJ ha denunciat que també s'han registrat fets similars a les seus judicials de diverses localitats. Per tot plegat, ha informat d'aquests fets al Ministeri de l'Interior per tal que es protegeixi policialment a Llarena i als seus familiars i a la resta de jutges catalans. A més, ha demanat a la Fiscalia General de l'estat que investigui aquests delictes.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Das ha desmentit que la casa amb la pintada sigui la del jutge Llarena i ha explicat que per aquesta raó els veïns han entrat a penjar-hi una senyera.

El CGPJ ha fet una crida a la "sensatesa i a la calma" dels catalans i ha demanat que "qualsevol discrepància que mantingui amb el contingut de les resolucions judicials s'expressi per vies civilitzades i dins de la llei".