Procés sobiranista

Puigdemont avisa que el Parlament seguirà aprovant resolucions "digui el que digui el TC o qui vulgui"

El president considera que la qüestió de confiança serà "la primera fita" per culminar el procés cap a la independència

31.07.2016 | 08:47
Puigdemont a l´Escola d´Estiu de les JNC.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha advertit que el Parlament continuarà aprovant resolucions "digui el que digui el Tribunal Constitucional o el govern espanyol o qui vulgui; els Parlaments aproven lleis per majories". El president ha assenyalat que la qüestió de confiança del 28 de setembre serà la "primera fita" per culminar el procés cap a la independència. En aquest sentit, ha assegurat que "aquesta serà la darrera vegada que la política espanyola s´equivoca amb nosaltres". "I al setembre els hi quedarà clar i durant els mesos que vindran els hi quedarà encara més clar: se n´adonaran que d'error en error s'arriba a la desconnexió definitiva", ha dit Puigdemont durant la seva intervenció a l´Escola d´Estiu de les Joventuts Nacionalista de Catalunya, que se celebra a Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental).

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat que serà precisament durant el debat de la qüestió de confiança quan "desgranarà" les altres fites per culminar el procés cap a la independència. "Perquè després vindrà el debat de política general i hi hauran resolucions aprovades pel Parlament, perquè el Parlament aprovarà resolucions digui el que digui el TC o el govern espanyol o qui vulgui. Els parlaments aproven lleis per majories", ha sentenciat..

Sobre l'Estat, Puigdemont ha assegurat que "tenim un desgovern espanyol que només es posa d'acord en l'amenaça contra els demòcrates catalans"."Tenim un Estat que avantposa la conspiració a la democràcia i que ens diu que no podem tenir cap esperança de canvi"; "en qualsevol país civilitzat, els demòcrates són aquells que obeeixen la voluntat dels ciutadans i els antidemòcrates són els qui conspiren contra aquesta voluntat, encara que a algú el vulguin promoure als altars del Vaticà", ha etzibat

El president ha alertat que "la solució no vindrà de fora, ni de la gent que no ens accepta com volem ser, ni d'aquells que s'han resignat". En aquest sentit, ha carregat contra els socialistes, "que diuen que el que decideixi el Constitucional ja els està bé". També ha tingut paraules per CQSP, que segons ha dit són els que diuen "sí, si al constitucional li sembla bé".

Finalment, el president ha reiterat que "la política espanyola fa massa anys que flirteja amb el col·lapse" i ha advertit que "si per aparentar control i fermesa volen recórrer a Catalunya per intentar enganyar l'opinió internacional, es tornaran a equivocar". "Amb nosaltres serà la darrera vegada que s'equivocarà la política espanyola i al setembre els quedarà clar i s'adonaran que d'error en error es va a la desconnexió definitiva".

Puigdemont, d´altra banda, ha llençat un missatge a la CUP i ha assenyalat que "exigim als altres que ens demostrin que també són lleials al poble de Catalunya abans que a la seva assemblea". "No acceptarem que ningú que no s'hagi posat a ell mateix aquesta autoexigència, ens la posi a nosaltres", ha reblat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema