La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va confirmar ahir que no té «cap sentit» que els Pressupostos de la Generalitat del 2017 estiguin «desvinculats» de la qüestió de confiança al president Carles Puigdemont, per a la qual cosa s'obriran a parlar amb «tots els grups». En la conferència de premsa posterior a la reunió del Govern, Munté va secundar així el vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, qui va dir que encara no està negociant els nous pressupostos amb la CUP, però que aquests han d'anar vinculats a la qüestió de confiança.

La portaveu va assenyalar, en la mateixa línia, que els comptes de 2017 són una «eina indispensable» per al full de ruta sobiranista, per la qual cosa hi ha d'haver «coincidència absoluta» en els dos assumptes, cosa que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, plantejarà en la qüestió de confiança del setembre. Munté fa pinya així amb Junqueras, qui va assenyalar també que la qüestió de confiança ha d'anar vinculada a l'aprovació dels pressupostos perquè «no tindria sentit superar» la primera i «tornar a encallar-se» en un debat pressupostari, El líder republicà, en tot cas, va afegir que no s'han iniciat les negociacions comptables amb altres grups, atès que els pressupostos s'estan discutint en el si del Govern.

La CUP va voler deixar clar que el seu vot en la qüestió de confiança estarà vinculat a un acord sobre el full de ruta cap a la independència, i no a altres qüestions, com els Pressupostos de 2017. La CUP creu així que la qüestió de confiança va lligada «al mandat obtingut el 27-S i a la declaració del 9-N» que tenen la seva articulació «en el full de ruta», per la qual cosa «no entendríem que no es vinculés a això» va assegurar el portaveu cupaire, Albert Bortran.