Transport erroviari

Desconvocada la vaga de Renfe per a aquest dijous

El servei comença amb els mínims i s´anirà recuperant la normalitat durant el dia progressivament

16.06.2016 | 07:23

El sindicat de maquinistes de trens Semaf ha desconvocat la vaga que tenia prevista per a aquest dijous, segons ha informat Renfe. El servei començarà a l´hora habitual amb els mínims, i progressivament durant el dia s´anirà recuperant la normalitat. Aquesta hauria estat la quarta jornada de vaga que s´ha fet des del 10 de juny, tot i que aquest mateix dimecres, que no n´hi havia de convocada, s´han registrat diverses incidències i retards a causa de la "conflictivitat laboral", segons s´ha explicat des de Renfe.

La tercera jornada de vaga, que va ser dimarts passat, també va registrar algunes incidències, com ara un compliment de serveis mínims del 93%, segons fonts de la companyia. Del total de combois que havien de circular, 30 es van suprimir en el marc de l´aturada convocada pel sindicat de maquinistes Semaf sense justificació aparent.

En un comunicat, Renfe ha explicat que la cancel·lació de la vaga permet avançar en la implementació del pla d´ocupació acordat per a l´exercici del 2016. Segons la companyia hi ha hagut avançaments en àmbits com les beques, les contractacions, les desvinculacions i la mobilitat, fet que permet mantenir la negociació amb l´objectiu de desconvocar, també, la resta de jornades de vaga previstes.

Renfe ha valorat de forma molt positiva l´acord assolit. La directora general d´operacions de l´ens, Berta Barrero, ha destacat la complexitat de la situació i ha valorat que ambdues parts hagin treballat de forma conjunta per assolir un acord.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema