Transport erroviari

Desconvocada la vaga de Renfe per a aquest dijous

El servei comença amb els mínims i s´anirà recuperant la normalitat durant el dia progressivament

16.06.2016 | 07:23

El sindicat de maquinistes de trens Semaf ha desconvocat la vaga que tenia prevista per a aquest dijous, segons ha informat Renfe. El servei començarà a l’hora habitual amb els mínims, i progressivament durant el dia s’anirà recuperant la normalitat. Aquesta hauria estat la quarta jornada de vaga que s’ha fet des del 10 de juny, tot i que aquest mateix dimecres, que no n’hi havia de convocada, s’han registrat diverses incidències i retards a causa de la “conflictivitat laboral”, segons s’ha explicat des de Renfe.

La tercera jornada de vaga, que va ser dimarts passat, també va registrar algunes incidències, com ara un compliment de serveis mínims del 93%, segons fonts de la companyia. Del total de combois que havien de circular, 30 es van suprimir en el marc de l’aturada convocada pel sindicat de maquinistes Semaf sense justificació aparent.

En un comunicat, Renfe ha explicat que la cancel·lació de la vaga permet avançar en la implementació del pla d’ocupació acordat per a l’exercici del 2016. Segons la companyia hi ha hagut avançaments en àmbits com les beques, les contractacions, les desvinculacions i la mobilitat, fet que permet mantenir la negociació amb l’objectiu de desconvocar, també, la resta de jornades de vaga previstes.

Renfe ha valorat de forma molt positiva l’acord assolit. La directora general d’operacions de l’ens, Berta Barrero, ha destacat la complexitat de la situació i ha valorat que ambdues parts hagin treballat de forma conjunta per assolir un acord.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema