El Rei va valorar ahir la col·laboració entre administracions per organitzar a Tarragona els Jocs Mediterranis, iniciativa que «enorgulleix Catalunya i tot Espanya» i fomentarà el diàleg en una regió que ha de ser punt «de trobada i solidaritat» entre «persones de totes les cultures».

En la seva quinzena visita a Catalunya com a rei, Felip va assistir a la presentació de la mascota oficial, «Tarracus», un acte al qual va acudir el conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané. Els regidors de CDC, ERC i la CUP a la capital tarragonina es van absentar com a protesta per la retallada de l'assignació prevista per l'Estat per a aquesta competició esportiva internacional, argument al qual es va sumar el malestar per la prohibició de portar estelades diumenge que ve en la final de la Copa del Rei de futbol.

En un discurs gairebé íntegrament en anglès, el Rei va destacar els Jocs de Tarragona 2017 com a clar exemple del compromís d'Espanya amb l'esperit olímpic. També va explicar que la celebració d'aquesta competició internacional a la ciutat de Tarragona és una iniciativa que enorgulleix Catalunya i tot Espanya i que, segons va recalcar, «s'enforteix amb la col·laboració de totes les nostres administracions i institucions».