El portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha criticat aquest dijous que el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, "pidoli" el suport de la CUP i que després del dret a decidir ara "s'inventi el deure a decidir" amb l'únic objectiu de garantir la seva continuïtat al poder. Al seu parer, Mas és un "cadàver polític" que posa els catalans com a "escut" en la negociació amb l'esquerra anticapitalista per a fins merament personals. Carrizosa ha deplorat les apel·lacions a l'estabilitat i el diàleg que el president en funcions va fer en el seu discurs de Cap d'Any perquè ell és el causant del "bloqueig" de les relacions amb l'Estat. També li ha retret que "empari" la corrupció al si de CDC i ha alertat de les recents investigacions de l'Audiència Nacional, que situen Pujol com un "presumpte cap d'una banda criminal".

Carrizosa troba incongruent que Mas parlés aquest dimecres en el missatge institucional de Cap d'Any tant d'estabilitat com de millora de les perspectives econòmiques quan, precisament, està provocant "inestabilitat política i jurídica" i que les empreses "marxin cada cop més" de Catalunya amb la seva aposta independentista.

Igualment ha criticat que el president fes una crida al diàleg. En la seva opinió, Mas és qui ha "bloquejat" aquesta possible entesa amb l'Estat i s'ha encarregat de trencar "tots els ponts" de relació amb el govern espanyol amb invitacions a la desconnexió i la ruptura. "Ningú està defensant els interessos de Catalunya a Madrid. No hi ha cap interlocutor amb l'Estat", ha lamentat.

Respecte a l'eix social, Carrizosa ha considerat que la posició de Mas és "hipòcrita" perquè, després d'anys de retallades que s'ocupi ara de qüestions com la precarietat laboral, la situació dels joves o dels dependents és una estratègia per aconseguir el suport de la CUP: "utilitza els catalans com a escut i hostatges" per als seus interessos.

Per tot plegat, el portaveu parlamentari de C's ha afirmat que Mas "continua menystenint" la institució de la presidència de la Generalitat i "pidolant" a la formació assembleària quel'investeixi. En aquest sentit, ha trobat "inadmissible" que el president en funcions "després del dret a decidir, s'inventi ara el deure a decidir" per garantir la seva continuïtat.

Pujol i corrupció a CDC

D'altra banda, ha remarcat que les últimes investigacions de l'Audiència Nacional situa Jordi Pujol com a "presumpte cap d'una banda criminal" i que vinculi els ingressos de la família de l'expresident i exdirigent de CDC amb el cobrament de suposades comissions de constructores.

"Tot fa pensar que no es tractava d'una deixa personal", ha dit al·ludint al compte milionari del pare de Pujol i ha afegit que "Convergència i els Pujol tenen un pecat original del que no s'han penedit". Mas, ha prosseguit, "ha emparat" la corrupció al si del partit traient ferro a les detencions dels tresorers i a les investigacions de la contractació pública.