La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha qualificat de "nou episodi de la sèrie de terror" la situació política a Catalunya després que les bases de la CUP hagin refermat el seu 'no' a la investidura d'Artur Mas. Malgrat reconèixer que unes noves eleccions no són bones per al país, Arrimadas ha preferit aquest escenari a un pacte independentista entre JxSí i l'esquerra anticapitalista "fora de la legalitat". Per això, ha instat Mas a fer un pas enrere: "l'únic digne que pot fer és dimitir i reconèixer que el seu pla ha fracassat i no té majoria social". Amb les enquestes de cara, Arrimadas ha advertit que "aniran a totes" en uns hipotètics comicis al març i que tenen el convenciment que poden governar a Catalunya. Si el 20-D C's és primera força a Catalunya, s'estarà donant el missatge al món que "els catalans no volen trencar Espanya sinó reformar-la" impulsant-ne canvis, ha afegit.

La presidenta del grup parlamentari de C's ha reclamat aquest dilluns a Artur Mas que reconegui el seu "fracàs" i que renunciï a ser president de la Generalitat després que la CUP hagi reiterat aquest cap de setmana el seu 'no' a investir-lo. Arrimadas creu que "l'únic digne" que pot fer és "dimitir" i "no sotmetre's més a les negatives" dels d'Antonio Baños.

El posicionament de la CUP aquest diumenge a Manresa és "l'últim capítol de la sèrie de terror" que està "paralitzant" el país i comportant "pèrdua d'oportunitats" per als catalans. Per això, ha insistit que "les quartes eleccions autonòmiques en cinc anys i mig no són bones, però l'alternativa és encara pitjor".

L'objectiu, ha prosseguit, és retornar Catalunya al camí del "diàleg" i l'entesa i allunyar-la d'escenaris rupturistes, perquè encara que Junts pel Sí i la CUP arribessin a un pacte d'última hora pel que fa al 'qui', el 'què' no és defensable perquè trenca amb la legalitat i la justícia. Ciutadans, es doni l'escenari que es doni, està preparada per ser l'alternativa al "rupturisme" i arribar a acords amb tothom, ha assenyalat.

Així mateix, ha defensat que els catalans tenen a les seves mans l'oportunitat de donar un missatge potent al món el proper 20 de desembre, perquè si C's és primera força, la comunitat internacional estarà entenent que Catalunya no vol trencar amb Espanya sinó impulsar la seva "reforma" integral.