Eleccions 20D

Concepció Veray serà la cap de llista pel PP a Girona

Jorge Fernández Díaz, Jose Ignacio Llorens i Jordi Roca ho seran a Barcelona, Tarragona i Lleida

07.11.2015 | 08:15
La candidata del PPC per Girona, Concepció Veray.

Jorge Fernández Díaz serà el candidat per Barcelona i la figura principal del PPC a les eleccions espanyoles del 20 de desembre. Farà tàndem amb la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho. A les circumscripcions de Girona, Tarragona i Lleida, els caps de llista seran la ja diputada al Congrés Concepció Veray, el diputat al Parlament Jordi Roca, que debutarà en una llista per al Congrés, i José Ignacio Llorens respectivament.

El PP de Mariano Rajoy s'ha avançat lleugerament a la tradició de presentar les llistes a última hora, i aquesta mateixa nit s'han fet públics tots els caps de llista de les províncies de l'Estat.

Al costat de Jorge Fernández Díaz a Barcelona, a Tarragona liderarà la llista el diputat del PPC al Parlament Jordi Roca. L'entrada d'Alejandro Fernández al Parlament des del passat 27 de setembre ha fet que no pugui repetir en el lideratge de la llista del PPC al Congrés per Tarragona.

A Girona, Concepció Veray serà la cap de llista del PPC, després que els òrgans interns hagin apostat per ella. Actualment és regidora a l'Ajuntament de Girona i ja ocupa un escó al Congrés dels Diputats. Tot i això, no va ser ella qui va encapçalar la candidatura fa quatre anys, donat que va ser Enric Millo qui ho va fer. Després d'aconseguir tenir un escó per Girona, els populars van decidir que Millo no agafés l'acta i fos Veray –que ocupava el número dos- qui anés al Congrés.

A Lleida han preferit apostar per l'experiència i per una cara ben coneguda, i és José Ignacio Llorenç qui, si res canvia a última hora, liderarà la llista del PPC. Llorens ja era diputat a les Corts Espanyoles per Alianza Popular al 1982, i va seguir al Congrés fins al 1989. Posteriorment, i després d'un breu pas pel Parlament, va tornar a ser el diputat lleidatà del PPC a la cambra baixa espanyola entre 1993 i 2004. Des del 2008 fins a ara, Llorens ha tornat a ser cap de llista i diputat dels populars per Lleida.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema