Els diputats de Junts pel Sí (JxSí) han expressat aquest dilluns una promesa en presentar les credencials per recollir l'acta de diputat del Parlament abans de la sessió constitutiva. "Anuncio que resto a disposició del nou Parlament, del President i del Govern de la Generalitat de Catalunya per exercir l'autodeterminació del nostre poble i proclamar l'Estat català lliure i sobirà", diu el text que han entregat per escrit els parlamentaris. Al document, els diputats especifiquen que "per imperatiu legal" prometen respectar la Constitució i l'Estatut d'autonomia de Catalunya. Alguns diputats han publicat a les xarxes socials una imatge del grup parlamentari que recull el text.

Són les paraules que han aportat els parlamentaris de Junts pel Sí en presentar les credencials i recollir l'acta de diputat abans de la sessió constitutiva de la cambra catalana aquest dilluns.

"Prometo respectar la Constitució i l'Estatut d'autonomia de Catalunya, per imperatiu legal. I per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del nou Parlament, del President i del Govern de la Generalitat de Catalunya, per exercir l'autodeterminació del nostre poble i proclamar l'Estat català lliure i sobirà", diu el text.