La líder de C´s a Catalunya, Inés Arrimadas, ha constatat aquest dilluns que cada cop surten "més indicis" de corrupció a CDC, i ha insistit que Artur Mas no ha de ser el nou president de la Generalitat. "Tots els catalans mereixen un president que no tingui cap tipus de sospita", ha opinat després de les noves informacions sobre l´agenda del tresorer convergent, Andreu Viloca. En declaracions abans de la sessió constitutiva del Parlament, Arrimadas també ha aprofitat per criticar l´elecció de Carme Forcadell com a presidenta de la cambra catalana, i ha recordat que aquest càrrec requereix ser "equànime i imparcial". Al seu parer, Forcadell no és la persona adient.

Segons Arrimadas, "una gran majoria" de catalans sospita que el finançament de CDC "no ha estat el normal" i ha dit que espera que la justícia actuï i que "s´aclareixin totes les responsabilitats". També ha acusat Mas d´haver impulsat el "debat identitari" conscient que totes aquestes informacions sortirien, i ha recriminat que el president ni tan sols nomenés un sol cop el seu tresorer durant la seva compareixença divendres passat. "Em va recordar molt Rajoy amb Bárcenas", ha ironitzat.

Pel que fa a Forcadell, ha carregat contra la seva elecció i ha remarcat que la presidenta del Parlament té un "paper institucional molt evident" i ha de ser una persona "que ha de moderar els debats, ser equànime". "I pel que ha dit i pel que ha fet, no compleix amb els requisits mínims per ocupar aquest càrrec", ha conclòs.