Joan Josep Nuet va ser taxatiu afirmant que veu «absolutament impossible» que la seva candidatura doni suport a una declaració unilateral d'independència, tot i que va dir que estan oberts a un procés constituent sempre que no el fagociti CDC. Amb la mateixa rotunditat, va afirmar que davant una eventual victòria de Junts Pel Sí no abonaran un govern d'Artur Mas o capitanejat per Convergència. Això suposaria -va dir- donar «continuïtat» a les polítiques de retallades i de corrupció dels últims anys.

El que sí que podrien estudiar són altres possibilitats de govern amb ERC «o amb nosaltres mateixos», va assegurar Nuet, molt optimista amb les possibilitats de la candidatura de Lluís Rabell i a qui les últimes enquestes donen entre 27 i 33 escons; una forquilla que els permetria «ser clau» en un eventual procés constituent des de la posició de «centralitat» en la qual es reivindiquen.

Si una cosa veu clara Nuet és que el projecte d'Artur Mas no tindran més remei que mirar cap a l'esquerra, ja que a la dreta no tenen opció de «construir res». Va descriure Junts pel Sí com un acord «momentani» maniobrat per Convergència i on va sumar ERC i entitats independentistes amb l'única finalitat de no perdre el forat que se li ha anat contraient.

El coordinador federal d'EUIA creu que passi el que passi, no es podrà ignorar el debat sobiranista i aquí, Catalunya Sí que es Pot defensarà la seva proposta federal, que passa indefectiblement pel pacte fiscal. El que no es pot fer és defensar el model federal, com fa el PSOE, i al mateix temps voler «cafè per a tothom», va explicar.

Els socialistes, pensa Nuet, «no saben ni el que és un model federal» i un exemple d'això és el PSC, que en el registre de partits figura com un partit independent del PSOE, però en realitat no té autonomia. Només cal fer un cop d'ull a les paraules d'aquesta setmana del president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, va assenyalar, que va fer una crida als catalans a no permetre una reforma constitucional que no reconegui Catalunya com nació, la seva singularitat, una equitat fiscal i el respecte a la seva llengua, cultura i tradicions. Però Nuet va sostenir que si el PSOE no sap on va «pitjor és encara el PP», que amb una reforma de la Carta Magna el que pretén és posar en marxa un procés «recentralitzador». I va subrratllar que tan «falses» són les propostes de reforma constitucional del PP com del PSOE, perquè cap de les dues «tenen intenció de canvi de país» i es limiten a invocar la reforma com una «solució màgica».«Són com dos borratxos que estan a punt de caure i s'aguanten l'un a l'altre», va dir Nuet, que no els veu a l'altura de les circumstàncies que del moment que viu l'Estat.

Per contra, va defensar, Catalunya Sí que es Pot compta amb un projecte «ambiciós», en què el model territorial és «clau», però també ho és un sistema social i econòmic just i un model polític amb canvis a la llei electoral i regeneració democràtica.