L'alcalde de Sant Cebrià de Vallalta, Pere Vega, ha enviat una carta al Bisbat de Girona per demanar rellevar el rector de la parròquia, Alfons Torrús, condemnat a una multa per vexacions a una menor.

Pere Vega reclama que Torrús deixi la parròquia de "manera immediata" una vegada coneguda la sentència del passat 5 de març en la qual se'l va declarar culpable d'un delicte de vexacions i se'l va condemnar al pagament d'una multa de 150 euros. El sacerdot, de 78 anys, estava acusat d'un delicte d'abusos sexuals a una nena de 8 anys, però abans de començar el judici, la fiscalia i la defensa van pactar una rebaixa de la qualificació del cas per falta de proves i el capellà va acceptar una pena per vexacions.

Vega explica que el setembre del 2011, quan va sortir de la notícia de l'acusació d'abusos sexuals a una nena de 8 anys a qui feia catequesi, l'Ajuntament ja va demanar al Bisbat que no oficiés la missa de Festa Major. El Bisbat, no obstant això, s'hi va negar ja que encara no s'havia celebrat el judici. L'alcalde de Sant Cebrià ha manifestat que confia que aquesta vegada el Bisbat de Girona tingui en compte la seva petició atès que Alfons Torrús ha reconegut la falta. Vega, a més, ha explicat que la situació al municipi és d'indignació i els veïns estan molestos per la lleu condemna.

"Quan va sortir la notícia la gent es va mostrar molt indignada que només li caigués una condemna d'aquesta quantitat econòmica i, d'altra banda, que tot continués igual ja que el rector segueix amb la seva feina i la família se'l pot creuar pel carrer en qualsevol moment perquè el poble és petit", destaca l'alcalde. El rector de Sant Cebrià en un principi va negar el delicte del qual se l'acusava. Al seu moment, els Mossos d'Esquadra el van detenir però va quedar en llibertat sense cap mesura cautelar a l'espera del judici.