VOTI AQUESTA NOTÍCIA
Si no es modifica el text sobre el català

Rigau veu ´´impossible´´ un acord amb Wert per la LOMCE

La consellera d'Ensenyament creu que el text no se sosté en cap sentència i reitera que a Catalunya no se separaran els nens per raó de llengua

21.03.2013 | 22:30

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha respost aquest dijous al ministre Wert sobre les possibiltats d'arribar a un acord amb el Govern per garantir l'ensenyament en castellà. Per Rigau, les portes del diàleg estan obertes però nega qualsevol acord si la LOMCE es manté tal i com està el projecte de llei. Considera que no se sosté en cap sentència judicial i que per contra, s'ha de garantir la presència del castellà i del català, en la proporció que determini la Generalitat, però que no ho poden decidir els pares. Rigau ha reiterat que a Catalunya no se segregaran ''mai els alumnes per raó de llengua'' i qualsevol posició que ho demani fa ''impossible un acord''.

Per Rigau, un pare no pot demanar que el seu fill estudiï en castellà, igual que tampoc no ho pot fer en català, i per això, creu que si la LOMCE no es canvia, és impossible poder pactar amb el ministre Wert. Per Rigau, les sentències judicials no permeten que siguin els pares que triïn la llengua sinó que s'ha de garantir la presència del castellà i del català, en la proporció que la Generalitat determini.

Rigau ha reiterat que a Catalunya no se segregaran ''mai'' els alumnes per raó de llengua.

Enllaços recomanats: Premis cinema