VOTI AQUESTA NOT═CIA
Si no es modifica el text sobre el catalÓ

Rigau veu ┤┤impossible┤┤ un acord amb Wert per la LOMCE

La consellera d'Ensenyament creu que el text no se sostÚ en cap sentŔncia i reitera que a Catalunya no se separaran els nens per raˇ de llengua

21.03.2013 | 22:30

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha respost aquest dijous al ministre Wert sobre les possibiltats d'arribar a un acord amb el Govern per garantir l'ensenyament en castellÓ. Per Rigau, les portes del diÓleg estan obertes per˛ nega qualsevol acord si la LOMCE es mantÚ tal i com estÓ el projecte de llei. Considera que no se sostÚ en cap sentŔncia judicial i que per contra, s'ha de garantir la presŔncia del castellÓ i del catalÓ, en la proporciˇ que determini la Generalitat, per˛ que no ho poden decidir els pares. Rigau ha reiterat que a Catalunya no se segregaran ''mai els alumnes per raˇ de llengua'' i qualsevol posiciˇ que ho demani fa ''impossible un acord''.

Per Rigau, un pare no pot demanar que el seu fill estudi´ en castellÓ, igual que tampoc no ho pot fer en catalÓ, i per aix˛, creu que si la LOMCE no es canvia, Ús impossible poder pactar amb el ministre Wert. Per Rigau, les sentŔncies judicials no permeten que siguin els pares que tri´n la llengua sinˇ que s'ha de garantir la presŔncia del castellÓ i del catalÓ, en la proporciˇ que la Generalitat determini.

Rigau ha reiterat que a Catalunya no se segregaran ''mai'' els alumnes per raˇ de llengua.

Enllašos recomanats: Premis cinema