El secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, va dir sobre l'ingrés a presó que havia ordenat l'Audiència de Barcelona per l'empresari Fidel Pallerols i de dos exdirigents d'Unió, Vicenç i Lluís Gavaldà, que "la justícia és la que és i les sentències són les són" i va afegir que "entenc que hi ha d'haver una aplicació de la justícia i de la llei". El tribunal ha denegat la suspensió de les penes de set i divuit mesos de presó acordades entre les defenses i la fiscalia. Així, la decisió del tribunal, que pot ser recorreguda, denega la suspensió de la pena i la possibilitat dels condemnats a evitar la presó canviant-ho per una multa perquè no tenien antecedents.

Per la seva banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va afirmar que els magistrats de l'Audiència de Barcelona havia "esmenat l'amnistia immoral dels corruptes d'Unió" en ordenar finalment l'ingrés a la presó de tres condemnats pel cas Treball. Segons el parer de Rivera, els jutges de l'Audiència han donat "una lliçó moral" davant el pacte previ dels acusats amb la Fiscalia amb el qual s'evitava l'ingrés a la presó.

"Des de C's vam dir que era legal però no moral que acabés sense una sentència que portés a la presó els culpables d'aquests delictes de finançament il·legal", va recordar Rivera en declaracions al Parlament. El líder del partit va demanar canvis legislatius que permetin que "en casos com aquest o no hi hagi conformitat o la Fiscalia actuï d'una altra manera".

Més valoracions

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, va interpretar la decisió de l'Audiència de Barcelona com "un avís" per a d'altres casos de corrupció pendents de judici. Segons va indicar Camats en un comunicat, a partir d'ara casos com els del Palau de la Música, ITV o Mercuri "no es poden allargar durant tants anys i tampoc no poden quedar impunes", i va subratllar que l'ordre de presó "és un avís i un precedent".

Va celebrar, a més, la decisió de l'Audiència de Barcelona per dos motius, "per la situació d'excepcionalitat no només per la crisi sinó per l'emergència que provoquen els casos de corrupció i la no-resposta d'una part de la política en aquesta situació". "L'Audiència reconeix que aquesta excepcionalitat el que fa és prendre decisions importants", va afegir Camats abans de recordar que ICV "ja va dir que l'acord entre la Fiscalia i els acusats vinculats a UDC no era acceptable" i ara l'Audiència confirma que "han d'anar a la presó". Segons l'opinió de la portaveu ecosocialista al Parlament, cal descobrir "com queda la responsabilitat subsidiària d'Unió Democràtica i com es concreta".

Per la seva banda, el Govern va manifestar el seu respecte per totes les decisions que pren l'administració de Justícia "afectin al partit o a l'administració a què afectin". Així es va pronunciar el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, Catalunya.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, es va limitar a dir que acatava la sentència i que no volia "anar més enllà".