L'expresident de la Generalitat, José Montilla, ha volgut mostrar tot el seu "suport" al PSC i al seu primer secretari, Pere Navarro, després que la setmana passada decidissin votar diferent al PSOE i apostar pel 'sí' a la proposta de resolució de CiU i ICV sobre el dret a decidir. En una entrevista a Els Matins de TV3, el que fos líder dels socialistes catalans ha assegurat que la decisió i el vot van ser encertats. "Crec que el PSC, i concretament el seu primer secretari, Pere Navarro, va fer el què havia de fer", ha dit Montilla, deixant així clar que la cúpula del partit té a l'expresident al seu costat.

Tot i no voler criticar directament a la diputada Carme Chacón, que no va voler participar en la polèmica votació al Congrés, Montilla sí ha tingut a bé recordar-li la importància de seguir les directrius del partit quan un polític entra a un parlament amb una llista electoral. "En un sistema electoral com el nostre, de llistes tancades, on els diputats són escollits en funció d'una llista, han de respondre d'acord amb les orientacions del programa electoral amb el qual s'han presentat, i d'acord amb l'orientació de la direcció del partit", ha sentenciat.

Ros, per la "reconstrucció" de la relació amb el PSOE

Des de l'espai Catalunya al Dia de Catalunya Ràdio, l'alcalde de Lleida i membre de l'Executiva del PSC, Àngel Ros, també n'ha parlat aquest dilluns. Ros ha demanat "una nova relació entre PSC i PSOE garantint la veu pròpia i la identitat dels socialistes catalans". "La visibilitat del PSC ha d'estar per damunt d'altres conceptes d'uniformitat", ha considerat, tot apostant per "reconstruir les relacions PSC-PSOE amb noves bases".