La secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, ha lamentat que el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, hagi obert un expedient de remoció del càrrec de fiscal superior de Catalunya que pot acabar amb la destitució de Martín Rodríguez Sol arran d'unes declaracions sobre la consulta a Catalunya. La republicana ha considerat que aquesta és una mostra de la voluntat del govern espanyol de "perseguir a qualsevol demòcrata" de Catalunya. Rovira emmarca l'actuació del fiscal general dins l'estratègia del PP i la qualifica de "lamentable", tot alertant que a partir d'ara "ja ens podem esperar qualsevol cosa" de l'Estat.

"És sorprenent, malgrat que no ens hauria de sorprendre". Aquesta ha estat la primera reacció de la dirigent d'ERC en conèixer les intencions de la Fiscalia General de l'Estat respecte del fiscal superior de Catalunya. Segons Marta Rovira, el govern espanyol "ha decidit perseguir a qualsevol demòcrata del país que el que fa és expressar-se a favor de la democràcia i el dret a decidir".

"El govern espanyol persegueix el Parlament impugnant i portant al TC una resolució que només té caràcter polític. I ara ha decidit perseguir una altra institució com el fiscal general a Catalunya", ha sentenciat, tot qualificant de "fet absolutament lamentable" l'anunci. "A partir d'aquí ens podem esperar qualsevol cosa", ha conclòs.