La Plataforma "Salvem l'Ensenyament Públic de la Música i la Dansa" integrada per professorat de centres públics d'ensenyament de Música i Dansa de Catalunya ha recollit en un mes unes 6.000 signatures per manifestar la seva oposició a les retallades. Segons ha assegurat aquest col·lectiu en un comunicat, la Generalitat ha reduit en un 62% les aportacions per al manteniment d'aquests centres. L'entitat ha manifestat que això compromet "seriosament el futur de molts centres i la qualitat de l'ensenyament". D'aquesta manera, el proper dimecres 25 de juliol tenen previst lliurar les signatures a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.

"Salvem l'Ensenyament Públic de la Música i la Dansa" ha afirmat que hi haurà 40.000 alumnes afectats, així com 3.000 llocs de treball en perill i 158 centres en joc. A més, han manifestat que "els ajustos pressupostaris severs que s'estan aplicant i que també afecten els Conservatoris de Música de Catalunya i l'ESMUC, així com la major precarietat de les condicions laborals i les reduccions de salaris, afectaran al futur dels centres i la qualitat de l'ensenyament musical". L'organització ha assegurat que "les escoles de música i dansa són el primer esglaó dels sistema educatiu del país i la base de la cultura musical catalana". A més, han recordat que aquest ensenyament forma part d'una industria que mou l'11 % del Producte Interior Brut (PIB).

L'entitat educativa ha reclamat "el manteniment del finançament de la xarxa d'escoles municipals de música i dansa per part de la Generalitat" i han exigit que "deixi sense efectes les retallades en matèria d'ensenyament musical". A més, ha avançat que estan preparant una nova jornada reivindicativa per al pròxim setembre.