El vicepresident del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Francisco Pla, ha demanat aquest dimecres en roda de premsa "més concreció" a la Generalitat després que aquest dimarts el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, anunciés que a partir del pròxim any s'haurà de pagar un euro per recepta farmacèutica.

Pla ha reconegut que "falten molts elements de la mesura per clarificar" i que esperen donar la seva opinió a la Generalitat una vegada aquesta la demani.

Segons el Col·legi, "el moment polític que s'està vivint és d'espera i incertesa" a causa de la recent investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern i ha afegit que s'haurà d'esperar.

Respecte a l'abús dels medicaments, el representant dels farmacèutics ha assegurat que les discussions sobre quina és la línia entre l'ús i l'abús dels medicaments és molt arriscada.

Per aquesta raó, ha demanat que "qualsevol mesura que s'apliqui no exclogui ningú d'una prestació".

El Col·legi de Metges vol estudiar el copagament pels dinars hospitalaris

El vicepresident del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha demanat aquest dimecres l'estudi de noves fórmules de copagament sanitari, entre les quals ha posat com a exemple una taxa pels serveis hostalers als hospitals.

En declaracions a Europa Press, Padrós no ha vist fora de lloc que els pacients amb rendes altes puguin fer-se càrrec de despeses que sí haurien de costejar si es trobessin a casa, com ja va defensar el conseller de Salut, Boi Ruiz, quan era líder de la patronal La Unió.

Padrós ha reclamat que es tinguin en compte més opcions, a part de la taxa universal d'un euro per recepta que la Generalitat començarà a aplicar a partir del pròxim any a Catalunya.

El vicepresident ha celebrat que "per primera vegada un Govern porti al Parlament amb la llei més important, que és la de Pressupostos, el debat polític sobre una taxa" d'aquestes característiques a la qual, segons Padrós, falten moltes concrecions.

El representant mèdic ha evidenciat la necessitat que hi hagi "més recursos per al sistema" per mantenir l'equilibri i la cohesió social, perquè si no es fa res, llavors sí que es a trencaran els dos principis.

Sobre el fet que la taxa es començarà a aplicar de manera universal, sense exclusions per cronicitat o nivell de renda, Padrós ha remarcat que el sistema d'aplicació de la mesura encara no està "totalment detallat", i que en qualsevol cas això podria concretar-se més endavant.

Segons la seva opinió, cal una monitorització per avaluar l'impacte de la mesura i els seus efectes amb l'objectiu que un resultat negatiu pugui obligar a "fer marxa enrere".