Un metge de capçalera, dues farmacèutiques i dos responsables d'una residència d'avis seran jutjats durant la jornada de demà per crear un entramat que inflava receptes d'avis del geriàtric amb el qual, presumptament, van estafar a l'Institut Català de la Salut -ICS- un total de 22.174 euros.

Els fets es remunten entre el mes de gener de l'any 1996 i el juliol del 1997, quan el doctor Pere C. prestava serveis a una residència de Cabrils i, d'acord amb el seu propietari, Carlos H., i l'auxiliar Helena J., prescrivia als interns del centre receptes amb dosis de medicació superiors a les necessàries que no se subministraven als pacients, segons va recollir la qualificació fiscal.

En aquest sentit, els responsables de la residència presumptament adquirien després els medicaments en una farmàcia del barri barceloní de Poblenou i en una altra de Premià de Dalt, on les quals les seves titulars, Ana S., i Josefina G., respectivament, formaven suposadament també part de la trama.

Pena de tres anys de presó

Per aquest motiu, doncs, el fiscal demana imposar als cinc acusats la pena de tres anys de presó per un delicte d'estafa, a més de la devolució a l'Institut Català de la Salut dels 22.174 euros estafats.

Pel que fa el judici contra els imputats, aquest se celebrarà demà al matí a l'Audiència de Barcelona.