Les escoles perdran professors el proper curs. Aquesta és la conclusió que han extret els sindicats USTEC·STEs, CCOO i UGT després de la reunió mantinguda aquest dimecres amb el Departament d'Ensenyament. El portaveu de CCOO, Àngel Garcia, ha afirmat que amb les dades que tenen queda clar que els centres d'una línia perdran un mestre i mig, els de dos línies tres i els de tres línies quatre professors i mig. A més, els centres on es deixi de fer la sisena hora de Primària també deixaran de tenir mig professor. Quan han sortit de la trobada, els sindicats han mostrat el seu rebuig a aquestes mesures i han anunciat que se sumaran als metges en les protestes que fan tots els dimecres contra les retallades.

Els sindicats van forçar la reunió d'aquest dimecres després que la setmana passada es tanquessin a la seu de l'edifici del Departament on es va realitzar la darrera trobada de la mesa sectorial i on la conselleria va anunciar que donava el procés de negociació per tancat i aplicaria les mesures de reorganització. La consellera Irene Rigau es va comprometre a realitzar una nova trobada, la d'aquest dimecres, tot i que manté que el procés negociador està tancat.

En sortir de la trobada, els representants sindicals han criticat el "ball de números" que els està donant l'administració. Tot i això, amb les noves dades García ha assegurat que es perd un professor i mig per cada línia (que vol dir nou classes), fet que anirà lligat a un augment de les ratios.

Garcia ha considerat que això suposa "una pèrdua real de reforços" que, sumada a la pèrdua de la sisena hora, provocarà una disminució de la qualitat de l'educació. Ha recordat que el president de la Generalitat, Artur Mas, va dir "que no tocaria el pressupost d'educació" i li ha advertit que lluitar contra el fracàs escolar no és possible si disminueixen els recursos. "És una mesura arbitrària, injusta i rebutjable", ha resumit.

Per la seva part la portaveu d'USTEC·STEs, Rosa Canyadell, ha dit que si creix el número d'alumnes (s'esperen uns 15.000 nous per al proper curs) i no es contracten nous professors això és "una retallada de plantilles", a la qual s'ha tornat a oposar. Canyadell ha criticat que la solució del Departament passi per augmentar les hores de feina del professorat, ja que ha considerat que "implica un empitjorament de les condicions laborals i no es pot donar la millora de la qualitat de l'educació".

Des d'UGT, han considerat que l'ensenyament porta anys "maltractat" a Catalunya i que ha arribat el moment de "dir prou".

Els professors s'uneixen als mestres en les protestes

Els sindicats han anunciat que a partir del proper dimecres s'uniran als metges en les protestes convocades a les 13 hores i ho faran davant dels centres escolars i en la plaça de la vila en aquelles ciutats més grans.

Els portaveus sindicals han considerat que cal unir esforços i deixar clar el missatge que la ciutadania s'oposa a les retallades en els serveis públics.

A més, han fet una crida a la participació a la manifestació per la defensa dels serveis públics del proper 14 de maig.

Tallada la Via Augusta durant uns minuts

Una de les primeres accions s'ha realitzat aquest dimecres mateix en acabar la reunió, quan una cinquantena de representants sindicals han tallat durant uns minuts la Via Augusta, just davant del Departament d'Ensenyament.

Amb crits de 'no a les retallades a l'ensenyament públic' han fet un tall de circulació d'uns minuts i després han estat travessant el carrer mostrant les seves pancartes i lemes durant uns quinze minuts.

Els manifestants portaven pancartes en les que es podia llegir 'Diners per a l'ensenyament públic', 'La crisi no l'ha de pagar l'ensenyament' i 'No a les retallades'.