El secretari general de CiU i líder d'UDC, Josep Antoni Duran, ha mostrat aquest dissabte el seu suport incondicional al candidat a la Presidència de la Generalitat per CiU, Artur Mas, reconeixent que li hagués agradat ocupar el seu lloc, però recordant al president convergent que el té al seu costat per tot el que faci falta.

Duran s'ha expressat així durant el Consell Nacional de CiU, celebrat avui a Lloret de Mar (Girona), on ha reconegut que després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre la sentència de l'Estatut de Catalunya, es necessita "un nou govern que no pot estar gestionat com fins ara".

Per aquesta raó, el secretari general de CiU ha apel·lat a la responsabilitat del president de la Generalitat, José Montilla, perquè convoqui eleccions com més aviat millor i perquè "apliqui els interessos de país i no els partidistes".

Duran també ha criticat les paraules d'ahir del president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que deia que Catalunya havia de ser escoltada. "No val venir a fer d'encantador de serps amb bones paraules, reclamem que Catalunya sigui escoltada i atesa, necessitem fets", ha manifestat.

El secretari general de CiU també ha tingut paraules per al ministre de Foment, José Blanco, que ha criticat per la retallada en inversió d'infraestructures fet que deixarà molts projectes a mitges. Alhora també ha lamentat l'actual situació en relació amb la reforma laboral i que Espanya no reconegui Kosovo com a estat independent. "No sé quina por té però posa en relleu una desconfiança en ells mateix", ha dit.

Duran també ha lamentat que aquests últims dies s'hagi viscut "una de les pàgines més tristes", quan el PSC va votar en contra, al Congrés dels Diputats, del que s'havia aprovat amb anterioritat al Parlament. Això demostra que tenim un govern "submís", ha lamentat.

Davant d'aquesta situació, "CiU està preparada per afrontar les eleccions" ha reconegut, tot i que de la mateixa manera que ha fet Artur Mas, Duran ha insistit en no confiar-se amb els resultats que actualment donen les enquestes. "Arribarem a l'èxit si fem un treball responsable", ha manifestat.