Segueix-nos a les xarxes socials:

Una pintura reflectant permetrà protegir els mòbils del sol

Un equip d'investigadors dels EUA ha desenvolupat un vernís que evita que assoleixin temperatures perjudicials

Una pintura reflectant permetrà protegir els mòbils del solGetty Images

Un equip d'investigadors de la Universitat de Johns Hopkins, als Estats Units, ha desenvolupat una pintura reflectant que manté l'objecte a temperatura ambient i fins i tot per sota d'ella, i que podria allargar la vida útil dels 'smartphones'.

En els últims anys, els grans fabricants estan fent de la resistència a l'aigua la característica distintiva de la seva gamma alta de productes. No obstant això, el sol segueix sent un enemic imbatible dels dispositius electrònics, ja que accelera el deteriorament i la corrosió dels seus components.

El sobreescalfament de les superfícies dels objectes, tant si es tracta d'un telèfon mòbil o d'un automòbil, els fa envellir prematurament. La pintura desenvolupada per aquests investigadors reflecteix la llum solar i repel·leix de forma passiva la calor fins i tot en superfícies metàl·liques, contribuint així a mantenir la temperatura dels objectes que recobreix.

La nova pintura té una composició gairebé totalment inorgànica a força de silicats cristal·litzats, el que la fa més duradora que les pintures tradicionals que es degraden sota l'exposició solar i acaben esgrogueint. D'altra banda, també és resistent a l'aigua (un cop polvoritzada i assecada), no danya el medi ambient i és prou elàstica com per adaptar-se a la dilatació dels materials sense esquerdar-se.

Si bé la pintura va ser concebuda per al recobriment de vaixells militars, els seus creadors preveuen que s'estengui a altres objectes com joguines infantils, vehicles, teulades i el que més ens interessa: tecnologia.

Prem per veure més contingut per a tu