Segueix-nos a les xarxes socials:

Coordinada per l'Europol

Cau un grup internacional de cinc cibercriminals que venia 'virus' per infectar ordinadors

Dos dels arrestats són al Regne Unit i els altres tres a Espanya, i un dels registres s'ha fet en un domicili de Santa Perpètua de Mogoda

Cau un grup internacional de cinc cibercriminals que venia 'virus' per infectar ordinadorsACN

La policia espanyola ha participat en la desarticulació d'un grup internacional de cibercriminals especialitzat en el disseny, desenvolupament i comercialització de software maligne per infectar ordinadors. L'operació, coordinada per l'Europol, s'ha saldat amb la detenció de cinc persones, tres a Espanya i dues al Regne Unit, i registres en domicilis de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), Santa Lucía de Tirajana, Las Palmas de Gran Canària i Liverpool. Els arrestats estan acusats de crear virus, 'cucs' i 'troians' camuflats en programes per tal que els antivirus no els poguessin detectar a temps. Aquest software maligne es comercialitzava en els fòrums de 'hacking' més famosos a nivell estatal i internacional, a canvi generalment de pagaments amb bitcoins i en tarifes basades en el recompte efectiu d'infeccions d'ordinadors a nivell mundial.

Els programes desenvolupats pels detinguts han estat utilitzades arreu del món per la distribució de 'troians' de control remot i keyloggers o portes enrere per agafar el control total de l'ordinador de la víctima, danyant o robant tot tipus d'informació privada, incloent l'obtenció de les contrasenyes del correu electrònic, xarxes socials o banca 'online'. La investigació es va iniciar a finals del 2015 per part de l'Europol, amb la participació activa d'investigadors espanyols i britànics especialitzats en la matèria. En els registres practicats a l'estat espanyol es van decomissar sis discs durs, un ordinador portàtil, un disc dur extern, vuit dispositius de bitcoins, tres targetes de prepagament sense titular i documentació de comptes bancaris i de Paypal.

Prem per veure més contingut per a tu