Aquest dimecres a la tarda, la temperatura era de 38 graus i l'humitat del 19%. Mig miler d'efectius dels Bombers de la Generalitat, del govern espanyol i de l'exèrcit treballen per controlar l'incendi, que va començar a cremar dilluns a la nit. El conseller d'Interior, Joan Saura, ha explicat que el foc ha cremat unes 800 hectàrees i ha qualificat les condicions meteorològiques de 'terribles ' i 'd'extrema gravetat'.

El cap d'emergències dels bombers de les Terres de l'Ebre, Fèlix Gonzàlez, ha explicat que, tot i que l'extinció de l'incendi semblava evolucionar positivament fins a les cinc de la tarda, a aquella hora, el vent ha revifat dins el perímetre tancat en una zona parcialment cremada. Mentrestant ha calgut que els efectius es reubiquessin. El foc s'ha desdoblat per una banda cap a l'interior i per una altra cap al riu Canaletes.

Aquesta reproducció ha causat també focus secundaris, on és molt complicat actuar ja que no poden accedir els mitjans terrestres i les dotacions aèries es veuen amb la dificultat de tenir el vent en contra i per tant, el fum a sobre.

Saura ha desmentit novament que hi hagués hagut cap mena de relaxació per part dels equips d'emergències i ha lloat la 'perfecta' actuació dels Bombers. Segons González, aquest ha estat el pitjor incendi de l'estiu i un dels més complicats de controlar dels últims anys.