Segueix-nos a les xarxes socials:

Albanyà

Els benedictins ja donen la benvinguda al Mont

El Bisbe de Girona Mossèn Francesc Pardo Artigas debeneix l'escultura commemorativa del VII centenari, obra de Duaita Prats

Aquest dissabte 10 de setembre, el Santuari de la Mare de Déu del Mont ha viscut una jornada històrica, plena d´actes, que marcava la cloenda de les festivitats pels 700 anys d´història des que els monjos benedictins del veí monestir de Sant Llorenç de Sous iniciaren la construcció d´aquest emblemàtic recinte.

La diada d´Aplec del Santuari del qual és Rector Custodi Mn Enric Sala Villegas, ha viscut una missa concelebrada presidida pel Sr. Bisbe de Girona, Francesc Pardo Artigas, a la qual s´ha reposat la corona de la imatge original de la Mare de Déu i s´ha inaugurat la restauració de la reixa de l´església, original del segle XVIII. Així mateix, s´ha estrenat la sardana del centenari del Mestre Antoni Mas, interpretada per la cobla La Bisbal Jove, tot plegat amb l´animació de la coincidència de la Romeria d´Albanyà.

Acte simbòlic del tancament de l´any fester, ha estat la inauguració oficial i la solemne benedicció per part del Monsenyor Pardo Artigas de l´escultura commemorativa del VII Centenari del Santuari, obra de l´artista garrotxina Duaita Prats (Tau). Mentre seguia el ritual de llorer i aigua beneita, el Bisbe de Girona ha demanat en nom del Senyor "que aquest grup escultòric recordi sempre els orígens monàstics del Santuari, i per tant de pregària, de treball, i d´acolliment de tota persona que visiti a la nostra Mare del Mont, com si fos el Crist".

Moments més tard, al seu torn de paraules, l´autora les ha refermat amb el seu desig "que els ´7 monjos´ siguin el símbol d´una muntanya marcada per valors com la fe en tots sentits, la constància, l´acolliment, l´obertura de pensament i l´estima popular". A les seves s´han d´afegir les paraules d´Eudald Casasús, Delegat de Govern de la Generalitat a Girona, de Joan Fàbregas, alcalde d´Albanyà, de Xavier Puigdollers, Director General d´Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, i de Josep Serra, President del Patronat del Santuari de la Mare de Déu del Mont, entre moltes altres personalitats, totes elles resaltant l´esplèndid present i futur que l´esperen, i també prometent l´aportació de més mitjans en favor del manteniment i millores d´aquest Mont tant especial.

Els actes s´han acabat amb l´estrena de la sardana La Mare de Déu del Mont – VII Centenari, obra del mestre Antoni Mas i que ha interpretat la cobla Bisbal Jove i l´Esbart Dansaire de l´Associació Cultural i Sardanista Flor de Fajol, d´Olot.

Prem per veure més contingut per a tu