Segueix-nos a les xarxes socials:

Cabezas diu que «hi ha suficients dosis en neveres per vacunar tots els qui queden»

Salut espera poder vacunar els menors de 12 anys el gener vinent

Cabezas diu que «hi ha suficients dosis en neveres per vacunar tots els qui queden»David Zorrakino - Europa Press

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha assegurat aquest diumenge que a Catalunya «hi ha suficients dosis en neveres per vacunar tots els qui queden», a causa de la ralentització de la vacunació per les vacances.

En una entrevista a Rac1, ha explicat que s'ha d'animar a totes les persones que no s'hagin vacunat i que estan estudiant la manera de fer-ho: «Tenim totes les franges de vacunació obertes i queden les persones més difícils, que s'han de motivar».

Salut Pública ha assegurat que «no s'estan perdent dosis» de les persones que no s'han vacunat, i ha afegit que s'està fent una bona gestió que permet que aquestes vacunes no caduquin, en les seves paraules.

Tercera dosi

Respecte a la tercera dosi ha explicat que «forma part de la pauta inicial en persones molt seleccionades», persones immunodeprimides, però també s'està estudiant en persones que viuen a residències, i que segurament es començaran a posar a l'octubre.

Ha explicat que s'espera que els joves de menys de 12 anys puguin vacunar-se a partir del setembre, tot i que ha assegurat que encara no està aprovada cap vacuna per a ells, «però s'està estudiant amb Pfizer i Moderna».

Cabezas ha expressat que la meitat de casos de la cinquena onada han estat persones de 20 a 39 anys: un total de 102.000 casos fins al dimecres, 2.500 dels quals van haver de ser hospitalitzats i 319 ingressar a les UCI.

Prem per veure més contingut per a tu