Segueix-nos a les xarxes socials:

Vilafant

El centre Pere Llonch de Mifas guanya el concurs CinfaSalud dins la Categoria Covid

Oriol Leza, treballador de la Fundació a Vilafant, és l'autor de la fotografia «Trajecte» que plasma la solitud dels usuaris

El centre Pere Llonch de Mifas guanya el concurs CinfaSalud dins la Categoria CovidORIOL LEZA

Oriol Leza, treballador del Centre de Dia Pere Llonch de Mifas a Vilafant, és l'autor de la fotografia guanyadora de la quarta edició del certamen fotogràfic La mirada del paciente, organitzat per CinfaSalud. Concretament, ha estat la guardonada dins de la categoria Covid-19 i amb una fotografia que porta el títol de Trajecte.

La imatge sobre Covid-19, distingida en aquesta edició, se centra a mostrar els moments més complicats de la pandèmia, quan les restriccions de seguretat van colpejar de ple el dia a dia dels pacients. Leza els va viure molt de prop com a treballador de la Fundació Mifas i pel seu contacte directe amb persones amb discapacitat, als quals traslladava en furgoneta des de les seves cases fins al centre de dia de l'entitat. A la imatge, ha volgut plasmar la solitud de les persones usuàries del centre en el trajecte cap al seu domicili durant la crisi sanitària.

Tal com diu Leza: «Era una sensació molt estranya veure com aquests viatges, que abans estaven marcats per l'alegria dels noies i noies, per les cançons, les xerrades i les rialles entre ells, s'havien convertit en moments de tensió i silenci absolut. Era molt trist veure només una persona que viatja en el vehicle sense parlar amb ningú o no trobar ni una ànima pels carrers. Va ser més dur encara perquè aquests nois i noies tenen molt poques oportunitats de socialitzar i gaudien al màxim de l'estona que passaven amb els seus companys en aquests trajectes».

A Leza, li feia especial il·lusió participar en aquest certamen i lligar la seva passió per la fotografia a l'entitat en la qual cada dia conviu amb els seus usuaris, persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial que requereixen gran atenció.

Carme Teixidor, directora de la Fundació Mifas, es mostra satisfeta de rebre aquest premi «perquè arriba a través de la motivació personal d'un dels nostres treballadors per reflectir la seva relació amb els usuaris i la labor de la fundació». A més, aquesta fotografia i, en general, el certamen en si, aporta visibilitat a malalties o discapacitats que, moltes vegades, estan amagades a ulls de la societat. Dins l'àmbit de l'entitat, el premi valorat en 3.000 euros servirà per adquirir material per al centre i unes butaques i també posar en marxa un taller audiovisual amb els pacients, que és una idea que va sorgir, precisament, del mateix Leza, quan va començar a treure fotos en el confinament.

El certamen ha premiat dues entitats més d'entre quasi cinc-centes candidatures, els 3.500 euros del primer premi ha estat per a l'Associació Catalana Síndrome Prader-Willi Catalunya i els 1.500 euros del segon premi han estat per a l'Asociación Gallega de Trasplantados de Médula ösea (Asotrame).

Prem per veure més contingut per a tu