Segueix-nos a les xarxes socials:

Accions divulgatives de Dipasalut contra la violència masclista

Un dels impactes del confinament arran de l'actual pandèmia ha estat l'augment d'aquest tipus de violència

Accions divulgatives de Dipasalut contra la violència masclistaDDG

Dipsalut, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, s'ha sumat a les campanyes endegades des de diferents administracions públiques i entitats per continuar combatent la violència masclista durant el confinament i per implicar tota la ciutadania en la lluita contra aquesta xacra.

Posem a disposició dels ajuntaments gironins materials divulgatius com cartells amb els telèfons d'atenció a les víctimes i per a la denúncia de casos que han habilitat les diferents administracions. També s'ha elaborat documentació específica per a les policies locals, amb les recomanacions a seguir davant la sospita o certesa d'un cas de violència masclista.

Cal recordar que un dels impactes del confinament arran de l'actual pandèmia ha estat l'augment d'aquest tipus de violència, a causa del fet que moltes dones i els seus fills i filles es veuen obligades a estar tancades tot el dia amb l'agressor. Aquesta situació d'aïllament també els dificulta contactar amb persones de l'exterior que puguin ajudar-les i accedir als telèfons d'atenció.

Per posar-hi remei, es demana la implicació de tota la ciutadania tant per denunciar casos o possibles casos de violència masclista, com per posar en contacte les víctimes amb els serveis d'atenció. Una de les accions dutes a terme és la campanya perquè els establiments comercials puguin activar els serveis de suport a les víctimes per a aquelles dones que no troben la forma de fer-ho sense que el seu agressor se n'adoni.Els telèfons que posem a la vostra disposició són:

Si s'està produint una agressió en aquell moment (o se'n té sospita): 112

Per atenció a les víctimes i per assessorament relacionat amb qualsevol forma de violència masclista: 900 900 120 / 671 778 540 / 900900120@gencat.cat

Si teniu sospita o certesa que alguna veïna o clienta del vostre establiment i/o els seus fills poden estar patint aquest tipus de violència: 900 900 120.

Prem per veure més contingut per a tu