Segueix-nos a les xarxes socials:

Aquests són els perills d'utilitzar lents de contacte especials per Halloween

La moda de les lents de contacte de fantasia pot portar terribles conseqüències per als nostres ulls

Aquests són els perills d'utilitzar lents de contacte especials per HalloweenGetty Images

L'Associació Nacional d'Empresaris d'Òptica i Professionals (ANEOP) ha avisat dels perills que poden comportar les lents de contacte fantasia, cosmètiques o de colors per a la salut visual si no es compren en establiments sanitaris d'òptica, sense les garanties necessàries i sense l'adaptació per part d'un professional qualificat.

Aquest tipus de lents, comunes en "disfresses per a la nit de Halloween", han especificat des d'ANEOP, poden "produir seqüeles per a tota la vida si comprem aquest tipus de lents de contacte en botigues de disfresses o llocs web sense les menors garanties per a la venda i adaptació d'aquests elements que, no oblidem, se'ls APLICA la normativa de productes sanitaris ".

Concretament, l'associació ha al·ludit a la hipòxia corneal per la mala oxigenació de la còrnia, a causa de la utilització de materials no adequats a la lent de contacte i a al·lèrgies a tints o components en el cas de lents sense origen conegut.

A més, s'han referit a la irritació, abrasió corneal o talls i lesions mecàniques per una mala adaptació física de la lent de contacte i, finalment, a la inflamació corneal i infeccions que poden derivar en úlceres corneals amb pèrdua de visió.

En aquest sentit, han finalitzat amb la recomanació que aquests productes s'adquireixin en un establiment d'òptica i que un òptic-optometrista pugui avaluar l'aptitud del comprador per a les lents de contacte concretes, adaptar-les correctament i informar de les seves instruccions d'ús, neteja i manteniment .

D'altra banda, han incidit que les lents de contacte dispensades i adaptades als establiments sanitaris compleixen amb tots els requisits de garantia exigits per la legislació pel que fa a materials, conservació i traçabilitat.

Prem per veure més contingut per a tu