Segueix-nos a les xarxes socials:

La Sindicatura de Comptes detecta "greus" incompliments de contracte del SEM

Un informe de l'ens parla d'incompliments en el servei d'ambulàncies adjudicat per la Generalitat

La Sindicatura de Comptes detecta "greus" incompliments de contracte del SEM

La Sindicatura de Comptes de Catalunya ha detectat "incompliments rellevants i greus" de contracte del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) el transport sanitari no urgent, com recull en un informe relatiu als exercicis d'entre 2012 i 2015.

En l'informe, consultat per Europa Press, posa de manifest incompliments per part de tots els lots adjudicats del transport sanitari no urgent, com a evidència una auditoria dels vehicles adscrits a aquest àmbit que va ser encarregada el novembre de 2016.

Aquest document parla d'incompliments que afecten a la imatge exterior corporativa dels vehicles, documentació tècnica, material assistencial i de neteja i desinfecció de l'interior del vehicle.

Alguns informes puntualitzen que la matrícula del vehicle no coincideix amb la que consta a la llista oficial del SEM, i es van detectar incidències d'aspectes que eren requisits del Plec de prescripcions tècniques i que havien estat avaluades i considerades per l'òrgan de contractació a l'hora de resoldre l'adjudicació dels diferents lots.

Segons la Sindicatura, malgrat que aquests incompliments eren considerats essencials i podien generar la resolució del contracte, l'empresa pública no va iniciar el corresponent procediment cap als lots adjudicats.

El març de 2017, el SEM va imposar penalitzacions de 645.199 euros a la majoria de lots del contracte pel retard en l'inici del servei (502.304 euros), mentre que la resta de sancions corresponen a incompliments detectats a les bases funcionals, els vehicles i altres requeriments del servei.

Prem per veure més contingut per a tu