Segueix-nos a les xarxes socials:

Paral·lel 46

Alfons Martínez Puig

Historiador

Imatges contraposades

«Si les tres notícies es veuen per separat tenen un context –dolent–, però quan es veuen una darrere l’altra no deixa de sorprendre quines preocupacions tenen en un racó de món i en l’altre»

Aquests darrers dies hi ha hagut tres notícies que han sovintejat als mitjans de comunicació, del tot contraposades i que, a més, han sortit l’una darrere de l’altra com a notícies més rellevants. Tots sabem que el mes d’agost pot proporcionar estranyes parelles informatives i, en aquest cas, així ha estat.

Per una banda tota la situació que es viu a l’Afganistan, amb la presa del país per part dels talibans, els rius de persones –especialment dones– intentant fugir i l’intent internacional de treure el major nombre d’afganesos per garantir la seva seguretat. També les rebudes pel terratrèmol d’Haití que ha deixat milers de morts, destrucció i misèria darrere seu. Imatges esfereïdores, cruels i que generen molta incertesa sobre el gènere humà; guerra, represàlies, pobresa, canvi climàtic, etc.

D’altra banda, imatges gens edificants de les concentracions en diferents punts de Catalunya –especialment Barcelona, però també altres municipis– per fer botellon i l’eliminació del toc de queda, la qual cosa dificulta encara més la ja difícil tasca de controlar les aglomeracions que estan de festa per carrers, places i platges fins a la matinada provocant perill per la propagació del virus però, també, molèsties a veïns.

Si les tres notícies es veuen per separat tenen un context –dolent–, però quan es veuen una darrere l’altra no deixa de sorprendre quines preocupacions tenen en un racó de món i en l’altre, i no deixa d’inundar-te un sentiment a mig camí entre la frustració, la incredulitat i la decepció. Sé que no és el mateix, però que la màxima preocupació que tinguem és contenir les masses que volen anar de festa sense mascareta i sense guardar la distància mínima de seguretat, hom té la sensació que tenim un problema.

Imatges contraposades, que l’atzar –o no– ha posat de cantó en un telenotícies o la portada d’un diari i que ens proporciona una informació addicional del món on vivim. Ni que sigui per comparació, és tristament il·lustratiu.

Prem per veure més contingut per a tu