Segueix-nos a les xarxes socials:

«Teníem tanta por que només podíem córrer»

Article en primera persona sobre la seva experiència en les mobilitzacions de la setmana passada

Ràbia. Indignació. Tristesa. Dolor. Són molts els sentiments que et passen per dins quan et diuen que entraran a presó els polítics escollits democràticament. Sempre recordaré quan es va treure la sentència. Era més aviat del que em pensava, i no em va sorprendre. Després de l'1-O poques coses em sorprenen d'aquest estat opressor. Però em vaig enrabiar. Agafo el mòbil i pregunto: on s'ha d'anar? Vull moure'm però no sé a on. Tothom està com jo. Anem a Girona. Ningú sap ben bé on cal anar, però quan arribes els crits t'ho fan saber. Tsunami Democràtic ha convocat a l'aeroport, i penses: de veritat? I pensar que vaig arribar a dubtar del poble català! M'equivocava. El cor se t'omple d'orgull, i la frase de «sols el poble salva el poble» pren sentit. Era inviable anar a Barcelona pel col·lapse. Quedem-nos a Girona i lluitem des d'aquí.

Dimarts ens despertem aviat, i anem a la capital, que els estan reprimint! Gent de totes les edats es mobilitzava i lluitava pels seus drets i els de tothom. Cap a les nou decidim marxar cap a l'Empordà. Érem a Passeig de Gràcia amb Mallorca, molt estrets. En anar baixant veiem gent gran i amb cadires de rodes. També famílies menjant entrepans. Posaven espelmes i xerraven. L'ambient era perfecte. Arribant a Passeig de Gràcia amb Aragó és quan van aparèixer 12 furgons de la PN. En qüestió de segons, van acorralar tots els manifestants i van començar a carregar i a disparar contra ells. Trets, crits i plors. Els hotels i la gent que vivia al passeig obria els vestíbuls de casa seva i centenars de persones hi entraven. Estàvem darrere la policia però disparaven en totes direccions. Passava gent plena de sang i tothom plorava. Tothom et preguntava si estaves bé. Insults, molts insults. No era just.

Fa quasi una setmana d'això i encara no puc descriure aquell moment. Em vaig bloquejar. No entenia què passava. Estaven apallissant el poble. Es van començar a fer focs al nostre voltant. Eren necessaris. Darrere d'ells et senties una mica segur. Volíem marxar. Mirem a baix. Pujaven més furgons. Teníem tanta por que només podíem córrer.

El camí de tornada va ser silenciós. Un dels moments més confusos, dolorosos i tristos de les nostres vides.

Des d'aquell dia m'he mobilitzat sempre que he pogut. Amunt i avall. Molt cansada però amb molta força. La revolució acaba de començar, i ens necessitem a tots i a totes.

Prem per veure més contingut per a tu