Segueix-nos a les xarxes socials:

Política

Denominació d'Origen

La regidora popular de Figueres dona la seva opinió sobre l'espai triat per ubicar la seu de la DO Empordà

La Denominació d'Origen (DO) Empordà és la marca que defensa els vins de la comarca. Fins ara té la seu a l'avinguda Marignane de Figueres. I s'havia previst que es traslladés a la Casa Empordà, antic escorxador. De fet, el nom de «Casa Empordà» era perquè s'hi exposarien productes de l'Alt Empordà, com ara els vins. Allà podrien vendre i oferir degustacions als visitants de la ciutat. L'espai semblava idoni i en aquesta línia s'ha treballat els últims anys. A més a més, l'Ajuntament acaba d'arranjar la plaça que hi ha al davant, fent l'espai més atractiu per als turistes.

Ara es decideix traslladar la seu de la DO a l'antiga Oficina de Turisme de la plaça del Sol, ara rotonda de la plaça del Sol. No té cap sentit. L'espai és més petit i la ubicació complicada, atesa la forma d'accedir pels vianants al centre de la rotonda. És més, allà només hi podran instal·lar les oficines, perquè no tenen espai per a res més.

Necessitaran un magatzem a part, i el local no pot acollir grups per fer degustacions a causa de la seva reduïda dimensió. No entenem la decisió del govern. Aquest trasllat s'anuncia com a provisional. Ens gastarem prop de 140.000 euros en arreglar «el bolet» de la rotonda del Sol perquè la Denominació d'Origen hi estigui uns 4 anys, i després es traslladi -potser- a la Casa Empordà. Té sentit gastarse aquests diners per oferir una seu provisional que no reuneix les condicions?

Creiem que hi ha altres prioritats on invertir a Figueres. A la Casa Empordà, permetria ubicar-hi la DO amb unes condicions immillorables. I li donàvem sentit, ja que actualment només està servint per ferhi exposicions en l'espai buit. A més promocionàvem els vins al costat de l'Oficina de Turisme, que es va traslladar de la plaça del Sol a l'antic escorxador, i a prop de la Casa Natal de Salvador Dalí. Ideal per als visitants de la ciutat i ampliar l'oferta turística. Aquest Ajuntament ens té acostumat a gastar els diners alegrement. No s'hi veu cap criteri ni sentit comú.

L'única cosa que importa és inaugurar «coses» a les portes de les eleccions. Si la finalitat de la DO Empordà és la d'atreure visitants i ser un aparador a escala comarcal, la ubicació en la Casa Empordà és clarament la més idònia. El trasllat provisional a la rotonda de la plaça del Sol, un local més petit i poc accessible, sembla totalment desaconsellable.

De fet, la DO no s'hi volia traslladar, va ser l'exalcaldessa qui els va convèncer. Així no se soluciona un problema. Se'n crea un altre. I quan vàrem preguntar al ple sobre el motiu del canvi d'opinió no se'ns va donar una resposta satisfactòria. Tan sols que quedaria molt bonic tot plegat a la rotonda de la plaça del Sol, molt a la vista de tots els vehicles que circulen per allà. És moment per recordar que el lema del Partit Popular de campanya el 2015 era «Solucions i sentit comú»; prengui nota Senyor Alcalde!

Prem per veure més contingut per a tu