Segueix-nos a les xarxes socials:

La fi de la impunitat en els accidents sense auxili al «30 minuts»

L’espai de TV3 aborda els abandonaments a la carretera amb el reportatge «Fugir és delicte»

La fi de la impunitat en els accidents sense auxili al «30 minuts»CCMA

Ara fa tres anys es va incorporar al Codi Penal el nou delicte d’abandonament del lloc de l’accident, que castiga la fugida del conductor amb fins a quatre anys de presó. No obstant això, a Catalunya encara no hi ha sentències per abandonament. En la majoria dels casos, els acusats queden en llibertat amb càrrecs durant anys, a l’espera de judici, i les famílies de les víctimes se senten oblidades i impotents. Sobre aquesta qüestió tracta Fugir és delicte, el reportatge de Lorena Garcia Leyva i Joan Carles Calvera que el programa 30 minuts de TV3 estrena aquesta nit.

Tal com recorda en un comunicat la cadena pública, a Catalunya, aproximadament cada dos dies un conductor fuig del lloc de l’accident sense ajudar les víctimes. Això, només a la xarxa interurbana. A les grans ciutats, com Barcelona, els abandonaments encara són més freqüents. L’any 2021, a les carreteres catalanes es van registrar 146 accidents amb fugida, i això malgrat les restriccions de mobilitat dels primers mesos derivades de la covid. Si s’analitzen dades prèvies a la pandèmia, s’hi troben fins a 204 conductors fugits l’any 2018.

El reportatge analitza aquesta realitat a les carreteres amb diversos advocats, psicòlegs i associacions de víctimes de tràfic.

Prem per veure més contingut per a tu