Segueix-nos a les xarxes socials:

Tirotejada per la seva família per cantar a l'«Operación Triunfo» turc

La víctima, una jove de 19 anys, es troba en estat crític després de rebre un tret al cap

Una jove de 19 anys seleccionada per participar en un popular concurs televisiu de la cançó a Turquia, similar a «Operación Triunfo», està en estat crític després de rebre un tret al cap, suposadament per les seves aspiracions musicals, ha informat avui el diari Hürriyet.

Mutlu Kaya va ser tirotejada a la ciutat de Diyarbakir, al sud-est de Turquia, i segons la premsa turca feia rebut amenaces de mort per aparèixer en el concurs per a nous talents de la cançó.

Un sospitós va ser detingut ahir i tres més, entre ells l'exparella de la jove, van ser arrestats avui i traslladats entre grans mesures de seguretat a les instal·lacions policials.

La jove havia estat seleccionada per al concurs el març passat i va rebre el suport d'una famosa intèrpret del pop turc, Sibel Can, que va prometre ajudar-la en la seva carrera musical.

Però en la matinada de dilluns passat, una persona no identificada va entrar al jardí de l'habitatge de Kaya i va disparar a la jove mentre assajava a la seva habitació, detalla el citat diari.

Segons el diari 'Posta', Kaya havia assegurat a l'abril que rebia amenaces de mort per part de familiars del seu pare, que no consideraven correcte que la jove es dediqués a la música.

El mateix pare, Mehmet Kaya, però, va mostrar el seu suport a que la seva filla busqués una carrera en el món musical.

A les zones del sud-est de Turquia són especialment freqüents els anomenats "crims d'honor", és a dir, assassinats de dones joves comesos pels mateixos familiars -germans, pares, oncles o fins i tot la mare- per evitar que una conducta que consideren "indecent "i que deixa a la família en mal lloc davant dels veïns.

Entre un 15 i un 20 per cent dels assassinats de dones amb motius patriarcals a Turquia els cometen els mateixos familiars, mentre que un 66 per cent és obra de marits, exmarits, nuvis, exparelles o pretendents, segons recomptes de la revista Bianet.

Cada any moren més entre 200 i 250 dones a Turquia en crims masclistes, i en els primers quatre mesos de l'any en curs la xifra de víctimes ja arriba a 94, segons la citada revista.

Prem per veure més contingut per a tu