Segueix-nos a les xarxes socials:

Llançà

Llançà, on la natura i el patrimoni es donen la mà

La vila marinera amaga mil i un racons per on passejar, i és que es troba enmig d’un paisatge únic entre mar i muntanyes

Llançà, on la natura i el patrimoni es donen la màSanti Coll

Llançà és un indret especial, captivador, evocador. Una vila marinera de tradició mediterrània. Un municipi situat en una vall, al bell mig d’un paisatge únic que combina mar i muntanyes. Un paratge que amaga mil i un racons per on divagar, per on perdre’s, per on gaudir del patrimoni, de la natura, del mar.

I és que, si quelcom destaca de Llançà són les seves platges i cales. En total en té vint-i-dues, i algunes són més menudes i rocoses, com la Platja Petita del Futaner, i d’altres són més grans i freqüentades, com la del Port, però totes tenen un tret en comú: són captivadores, enamoren.

I si volen gaudir del mar, però en aquest cas des de terra, els recomanem que es deixin perdre o bé pel Passeig marítim del Port de Llançà, o bé pel Camí de Ronda. I és precisament en el punt confluent d’aquests dos vials que es troba un altre dels indrets més singulars de la vila: l’illot del Castellar. Aquest és un dels elements més característics de Llançà, i és que des d’allà es pot contemplar tot el municipi, bona part de l’Empordà i, sobretot, les aigües marines que amb el seu brogit evoquen a una tranquil·litat absoluta.

Alhora, Llançà té el privilegi d’estar envoltat de dos espais naturals protegits: el Parc Natural de Cap de Creus, indret ple de diversitat natural i gran riquesa als ecosistemes marins, i el paratge natural d’Interès Nacional de l’Albera, terra plena de testimonis de la nostra història, com són dòlmens, menhirs i escultures d’època prehistòrica.

En aquest sentit, per descobrir els paratges naturals de Llançà, el municipi posa a l’abast de tothom un munt d’activitats de senderisme i de rutes de BTT, propostes que permeten descobrir monestirs, penya-segats, pics... entre molts altres elements del preuat patrimoni de les terres empordaneses. I per gaudir de la natura marina, s’ofereixen sortides de snorkel, així com activitats que permeten descobrir i guaitar les profunditats marines, l’Alguer de la platja de Canyelles, i la Punta de Cap Ras.

I si la natura és un element clau per Llançà, també ho és el seu ric patrimoni cultural i històric. A la vila marinera hi ha una gran diversitat de museus i d’elements significatius per descobrir, com són la Casa Fortificada, la Capella de la Mare de Déu del Port o l’Església Sant Vicenç.

Però si hi ha un espai que destaca és el Museu de l’Aquarel·la, centre pioner, ja que fou el primer centre d’art d’aquesta tècnica a Espanya. En ell es compta amb diverses obres del fundador del Museu i pintor Josep Maria Martínez Lozano, així com d’altres autors.

I un altre indret d’obligada visita és la Torre Romànica, que va ser construïda als segles XIII-XIV. És l’únic element arquitectònic que es preserva de l’antiga església de Sant Vicenç. A més, al seu interior, trobareu una exposició creada per Joan Serra i Carles Chacón, la qual conté detalls i curiositats característiques del passat del municipi.

I és que Llançà és un racó idíl·lic de les terres empordaneses, un indret ple d’història i d’històries. Passegin pel municipi, perdin-se pels carrers i carrerons d’una vila marinera que amaga un encant especial i que els sorprendrà ben segur.

Més informació:

www.visitllanca.cat

Prem per veure més contingut per a tu