Segueix-nos a les xarxes socials:

Les catifes de Corpus engalanen Roses i precedeixen una Fira de la Rosa adaptada

El Teatre acull el muntatge «Un bosc de Roses», es guarneixen aparadors i s’impulsen dues campanyes gastronòmiques

Les catifes de Corpus engalanen Roses i precedeixen una Fira de la Rosa adaptadaGerard Blanché

Roses no ha volgut renunciar, un altre any, a la Fira de la Rosa. Ha calgut adaptar-la, però, a la situació actual per garantir la seguretat del públic assistent. Així, tal com explica Fèlix Llorens, regidor de Promoció Econòmica, han fet caure del programa totes les activitats a l’aire lliure, perquè «no es poden controlar», i han optat per centrar-se en un muntatge floral amb múltiples varietats de roses al Teatre Municipal que es podrà visitar en un horari molt ampli, des del 4 fins al 6 de juny, i sota reserva prèvia. «Tot i que patim perquè no hi pugui passar tothom, estem molt contents de poder fer alguna cosa i donar resposta a les demandes dels comerciants per animar el poble», valora Fèlix.

Un dia abans que el muntatge Un bosc de Roses, al Teatre, obri les portes, els comerciants rosincs tornaran a desplegar la seva creativitat al carrer Pi i Sunyer amb la tradicional confecció i exposició de les catifes de Corpus. Serà el dijous 3 de juny. Fèlix explica que l’Ajuntament «col·labora portant-los les flors aquell mateix dia i els comerciants s’autorganitzen». No és l’únic espai on els visitants podran admirar flors, aquest cop del 3 al 6 de juny. També hi haurà dos espais més: la plaça de l’Església, decorada pels alumnes d’activitats comercials del Centre Escolar Empordà, i la plaça de l’Àngel, on es podrà veure Roda cromàtica, del centre L’Art. També, una cinquantena de comerciants han decidit decorar els seus aparadors. De fet, s’anima la gent a visitar-los, ja que els faran entrega d’un detall.

La Barretuda

Malgrat que la idea és no fer activitats al carrer que generin concentracions, l’Ajuntament sí que ha programat l’espectacleLa Barretuda, els dies 5 i 6 de juny, tant matí com tarda. La Barretuda és un personatge que anirà itinerant pels carrers i places amb el seu carretó guarnit i el seu acordió per omplir de flors i músiques.

La Fira també inclou dues campanyes gastronòmiques, del 3 al 13 de juny: la 1000 Roses a Roses, amb disset restaurants adherits, i la de còctels d’inspiració floral, amb dotze restaurants i bars. «La podem fer gràcies a la implicació dels restauradors», comenta Fèlix, que explica que ja es comença a veure més moviment de visitants pel poble «i sembla que l’estiu serà bo». Malgrat tot, molts hotels encara no han obert, tot i que els que ho han fet ja estan fent «molt bona ocupació de dijous a diumenge».

Dins el marc de la Fira, també s’impulsa el 9è concurs d’Instagram, sota el hastag #firarosa2021. El jurat del concurs valorarà l’originalitat, la qualitat tècnica i l’adequació a la temàtica de les fotografies compartides. Es triarà una imatge i el seu autor o autora guanyarà 300 euros.

Disset restaurants tornen a convidar mil dones a degustar el Menú de la Rosa

Quan va començar la Fira de la Rosa, una de les revelacions del seu programa va ser la campanya gastronòmica batejada 1000 Roses a Roses. Amb aquesta es feia una crida a totes les dones que s’anomenessin Rosa, Roser, Rosó o derivats i compostos a degustar el Menú de la Rosa. L’èxit va ser aclaparador. Enguany, després d’un any pandèmic, es recupera la campanya amb disset restaurants a bord: Avenida; Bitàkora, Bodega la Gallega; Ca la Valeria; Can Cervera; El Mirador de l’Almadrava; El Trull; L’Àncora; L’Estrop; La Deliciosa; Rocamar; Roc Fort; Sa Brasa; Sentric; Tramonti Platja i Trinitat.

La proposta es fa del 3 al 13 de juny, però cal reservar el val d’invitació del 26 de maig al 13 de juny. N’hi haurà fins a arribar al miler. Es pot fer a través del web firadelarosa.cat, per telèfon al 618 545 874 o personalment a l’Oficina de Promoció Econòmica, on també s’han de recollir els vals.

Prem per veure més contingut per a tu