La pel·lícula 'La forma del agua' escrita i dirigida per Guillermo del Toro, favorita als Oscar amb 13 nominacions, arriba aquest divendres al cinema. Una pel·lícula que va inaugurar el Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya 2017. 'La forma del agua' és un conte fantàstic ambientat en la Guerra Freda i una versió molt personal del director mexicà de la història de 'La bella i la bèstia', però en aquest cas, com va explicar, "era important que la bèstia no es convertís en príncep ni la bella fos idealitzada". S'estrena una nova pel·lícula de superherois de Marvel i The Walt Disney sobre el personatge 'Black Panther'. Una altra estrena que destaca és 'The party' dirigida per Sally Potter.

En un inquietant laboratori d´alta seguretat, durant la Guerra Freda, es produeix una connexió insòlita entre dos mons, aparentment allunyats. La vida de la solitària Elisa, treballadora del laboratori, canvia per complet quan descobreix un experiment classificat com a secret. La cinta de Guillermo del Toro està protagonitzada per Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg i Octavia Spencer, i compta amb una banda sonora creada per Alexandre Desplat.

Junt amb la bèstia de la pel·lícula, destaca el paper de Sally Hawkins, la protagonista, que es posa a la pell d'una dona que és muda. Del Toro va assegurar, en roda de premsa a Sitges, que l'actriu és una de les presències "més lluminoses" del cinema. El director volia fer la seva pròpia versió de la història de 'La bella i la bèstia', però amb una bella que "no fos una princesa de Walt Disney, si no que fes ous durs i es masturbés pel matí. Era important que la bèstia no es convertís en príncep i la bella no fos idealitzada".

Del Toro va assegurar que és "una pel·lícula enamorada del cine i enamorada de l'amor" i va recalcar que volia que fos "un ungüent per l'època actual", ja que li dol molt "la crispació que hi ha a Amèrica cap a l'altra".

'Black Panther'

Protagonitzada per Chadwick Boseman i dirigida per Ryan Coogler, arriba a la gran pantalla 'Black Panther', basada en el personatge de còmics de Marvel, que explica la historia de T'Challa qui després dels esdeveniments de 'Capitán América: Civil War', torna a casa a Wakanda per a ser proclamat rei després de la mort del seu pare. Tot i això, la reaparició d'un vell enemic posa a prova el temple de T'Challa com a rey i Black Panther, ja que es veu empès a un conflicte que posarà en perill tot el destí de Wakanda.

'Cuando dejes de quererme'

Igor Legarreta és el director de la pel·lícula espanyola 'Cuando dejes de quererme' amb Flor Torrente, Miki Esparbé, Eduardo Blanco, Joaquín Climent i Antonio Dechent. El personatge Félix Careaga abandona la seva dona i a la seva petita Laura. La mare i la nena se'n van a viure fora del País Basc. Anys després, la Laura, que viu a Argentina amb el seu padrastre Fredo, rep una trucada des d'Espanya. Han trobat el seu pare mort en un bosc i segons les probes va morir fa 30 anys d'un tret a la nuca. Els dos viatgen a Espanya i allí coneixen el Javier, un agent d'assegurances que li comenta a la Laura que el Fèlix va formar una assegurança abans de morir.

'Celstial camel'

Des de Rússia s'estrena 'Celstial camel' de Yuriy Feting. Altynka és un camell bebè que, segons les creences, portarà sort a la família del jove Bayir degut al seu albinisme. Tot i això, el patriarca de la família ha de vendre el petit camell, el que propicia que la mare d'aquest, Mara, s'escapi a la seva cerca. A partir d'aleshores, Bayir inicia un viatge pel desert en busca dels dos animals.

'The party'

Sally Potter és la directora i escriptora de la comèdia dramàtica 'The party' amb Cillian Murphy, Patricia Clarkson, Emily Mortimer, Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Cherry Jones i Bruno Ganz. Janet (Kristin Scott Thomas) acaba de ser nombrada ministra del govern i per això diversos amics es reuneixen a una festa per a celebrar el seu nomenament. No obstant això, la trobada acabarà amb una veritable tragèdia.

'Deber cumplido'

Jason Hall és el també el director i guionista del drama 'Deber cumplido'. Hall va ser nominat a l'Oscar al Millor Guió per 'El francotirador'. 'Deber cumplido' també tracta sobre un militar i en aquest cas tracta sobre el seu retorn després de complir el seu servei com a membre de l'exèrcit nord-americà a Iraq. La tornada per Adam Schumann no serà fàcil ni per a ell ni per a la seva família, ja que no aconsegueix trobar la pau degut al trastorn d'estrès posttraumàtic que pateix. El film es basa en fets reals recollits en una novel·la escrita pel periodista David Finkel i està protagonitzada per Miles Teller, Beulah Koale, Joe Cole, Scott Haze, Haley Bennett i Amy Schumer, entre altres.

'Boonie Bears y el gran secreto'

El film d'animació xinès 'Boonie Bears y el gran secreto', dirigit per Ding Liang, arriba aquest divendres a la gran pantalla. L'os Briar no està content amb la seva vida i decideix unir-se al circ. Aquest està dirigit per Hugo, el goril·la, i allí fa nous amics i aconsegueix sentir-se plenament feliç. El germà del Briar el buscarà, tot i que ell vol passar totalment desapercebut.

'En tránsito'

El documental d'Oskar Tejedor, En Tránsito, s'estrena a Catalunya als Maldà de Barcelona i aborda les realitats de milers de mares llatinoamericanes que viatgen soles a Europa per a trobar una estabilitat econòmica i les conseqüències d'aquesta relació transnacional a la distància que estableixen amb els seus fills i filles. Són situacions límit de les que no se'n parla i que el director ha volgut plasmar en aquesta documental.