Tallers de circomotricitat, d´acrobàcia i malabars, d´equilibrisme, jocs de taula, construcció Kapla (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i gestió de les emocions, són les experiències que ofereixen la desena d´activitats que formen la programació del projecte "Aprenem Jugant" impulsat pel Departament d´Ensenyament de l´Ajuntament de Roses. Les activitats es duran a terme els caps de setmana entre el 2 i 23 de juny, i s´adrecen a infants, joves i famílies.

El programa "Aprenem Jugant" s´emmarca dins el Pla Educatiu Municipal impulsat a Roses i parteix de la premissa que el municipi ha d´esdevenir un espai d´aprenentatge permanent, a partir d´activitats pensades per donar resposta a les curiositats d´infants i joves, tant dins com fora de l´horari escolar. A més, una part de les activitats, s´obre també als pares i mares que vulguin acompanyar els seus fills en aquesta experiència. S´ofereix també una xerrada sobre assetjament escolar, destinada en aquest cas al públic adult.

Les activitats d´enguany han estat enfocades monogràficament a partir de dos temes principals: els Jocs de Taula i l´Art del Circ. Totes estan formulades d'acord a una clara base educativa, i seran dinamitzades per professionals, entitats o empreses especialitzades en cadascuna de les matèries. Les activitats es divideixen en funció de les franges d'edat, atenent les característiques i necessitats de cada grup.

Totes les activitats requereixen preinscripció, excepte la xerrada sobre assetjament escolar adreçada a pares i mares i l´activitat 'Col·lecció de Jocs de Carrer', que seran obertes. Les preinscripcions es poden formalitzar entre el 18 i el 22 de maig, preferiblement mitjançant la pàgina web de l´Ajuntament (inscripcions.roses.cat), o bé presencialment al Servei d´Atenció al Ciutadà, els dies 21 i 22 de maig, de 9 a 14 h.

La primera edició del Programa Aprenem Jugant es va portar a terme el mes de maig de 2013. L´èxit de participació, i la satisfacció mostrada en general per tots els participants i docents implicats en les activitats, han fet avançar el projecte, que enguany arriba a la seva cinquena edició.

L´objectiu general és promoure i divulgar coneixement, contribuint a que els infants i joves de Roses esdevinguin persones actives, amb criteri, formades i responsables enfront els nous reptes de la societat. El programa contribueix a donar resposta a les seves curiositats, a generar més preguntes, a potenciar la vocació per interessar-se i aprendre constantment, més enllà de l´activitat lectiva formal.