Dins el Festival de Cadaqués, el Quartet Brossa vol portar als escenaris sobretot les músiques que en alguna època de la història, per ser innovadores o contràries als cànons, sovint han estat menystingudes, considerades per algun sector estrictament obres execrables -és a dir, "brossa"-. En el cas de les obres reconegudes i de repertori clàssic el quartet pretén revisar en clau actual, la seva interpretació i vigència. De Joan Brossa n'extreuen, a més del nom, la voluntat d'imaginació i l'ideal d'unitat del fenomen artístic. L'actuació, de caire gratuïta, tindrà com a escenari Portlligat a dos quarts de vuit del vespre de dijous.

La programació continua divendres amb un concert degustació al celler Perafita a les 20.30h, amb un preu de 18 euros. Els protagonistes seran Els Jazzcare All Stars, una formació musical creada l'any 2014 pel pianista Alain Guiu. Reuneix els 6 músics més ben qualificats per a fer reviure en directe la música i el repertori de l'orquestra que el Rei del Jazz, Louis Armstrong, va dirigir des de finals de la dècada de 1940 fins a la seva desaparició el 1971. El mateix dia, a l'Art i Joia, i gratuït per al públic arriba l'espectacle ´7 faules de Lafontaine´, amb l'Orquestra de Cadaqués on es presenten algunes de les faules més conegudes de la Fontaine, a partir de tres elements: la narració, la música i la projecció d'una animació audiovisual.

El 1995, el compositor Xavier Benguerel va fer una selecció de les faules de La Fontaine i les va musicar. L'obra resultant és 7 Faules de La Fontaine que en aquest cas s'interpretarà per a set instruments i narrador. Música i text van entrallaçant-se al llarg de l'obra. La música va subratllant les "situacions" que La Fontaine adjudica tan sàviament als seus "animals": el fagot il·lustra la sagacitat del Renard, l'oboè les terribles fiblades del Mosquit al pobre Lleó...