'Life in progress', una première a l'Estat, és l'espectacle amb el que Sylvie Guillem es retira dels escenaris als seus 50 anys. Ha estat dissenyat pel comiat de la ballarina, per prestigiosos coreògrafs de l'escena contemporània. Peralada ha viscut una nit màgica de dansa en la que Sylvie Guillem ha captivat al públic que ha caigut rendit al seus peus.

El Festival Castell de Peralada ha tingut el privilegi i també un sentiment de tristor, de viure en directe la darrera reverència d'aquesta gran ballarina.

L'espectacle ha començat amb la coreografia Technê, d'Akram Khan, un solo que és una recerca de si mateixa. A continuació s'ha ballat 'DUO2015', de William Forsythe, un duo que han ballat els ballarins Brigel Gjoka i Riley Watts, ambdós del Forsythe, i a continuació ha tornat a escena Guillem per ballar 'Here & After', de Russell Maliphant, una coreografia en la que ha ballat amb una estrella del Ballet de la Scala de Milà, Emanuela Montanari. En aquesta peça s'ha pogut veure una excepcional compenetració entre les dues ballarines.

Sylvie Guillem ha dit adéu amb 'Bye', creada per a ella, ara fa 4 anys, per Mats Ek. Amb aquesta peça, Sylvie Guillem ha despullat la seva ànima fent viure al públic uns moments emocionants i únics.

'Life in progress' ha estat un espectacle de dues parts, una primera de 57 minuts i la segona de 22 minuts. Guillem ha dit adéu davant del públic amb la il·lusió que la va portar a fer de la dansa la seva vida, ara fa 39 anys. Diu adéu als escenaris precisament ara quan encara és feliç fent el que fa amb orgull i passió i quan encara dóna tot el que s'espera d'ella.

Al llarg de la seva carrera professional ha fet ballet clàssic, contemporani, teatre i sempre ho ha fet amb energia. El que ara atura és la dansa, és una aturada neta per a ella mateixa i per a l'audiència vol deixar el millor record.

L'auditori del Parc del Castell ha aplaudit llargament a aquesta parisenca amb arrels catalanes. La seva àvia paterna va ser una dels molts catalans i catalanes que durant la Gerra Civil Espanyola es van refugiar a França.

Un cop finalitzi la seva gira mundial 'Life in Progress', Sylvie Guillem penjarà le sabatilles de ball per concentrar-se en la seva lluita per la biodiversitat. Es continuarà mantenint en forma amb d'altres variants d'entrenament com el ioga o el tai chi.