Segueix-nos a les xarxes socials:

El pessebre vivent de Peralada arriba als quaranta anys amb nous espais per visitar

El recorregut s’inicia a l’espai de la Muralla i acull vint-i-quatre escenes bíbliques i quotidianes

El pessebre vivent de Peralada arriba als quaranta anys amb nous espais per visitarAjuntament de Peralada

El pessebre vivent de Peralada amb motiu dels seus quaranta anys d’història presenta nous espais per visitar al centre històric, millores en l’ambientació i canvi d’horari. El recorregut s’inicia a l’espai de la Muralla i travessarà cases privades, carrers, monuments com l’església parroquial, el claustre de Sant Domènec, el claustre gòtic de la Casa de la Vila, i altres indrets. La representació inclourà vint-i-quatre escenes bíbliques i de vida quotidiana, així com alguns oficis antics com el ferrer, els picapedrers, els traginers, el sabater o les remeieres.

El pessebre vivent no seria possible sense els prop de 150 voluntaris entre figurants, tècnics de so, il·luminadors, cosidores i membres de l'organització en general; i tampoc sense la participació dels veïns i veïnes que cedeixen els seus portals com a part del recorregut.

L'escena del naixement al Pessebre Vivent de Peralada

Enguany les portes s'obriran a dos quarts de set de la tarda per tal que els assistents puguin visitar aquesta representació i després assistir posteriorment a altres activitats Nadalenques com el joc la Quina, que també es duen a terme a Peralada en les mateixes dates. Amb aquestes novetats, l'Ajuntament del municipi reafirma el seu compromís amb la preservació i l'enriquiment d'aquesta celebració tradicional, aportant millores significatives per a la comunitat local i els visitants. L'any passatel consistori també va apostar per recuperar i promocionar el patrimoni, quan va retornar al centre històric per contribuir a la promoció i la descoberta de la vila.

"L'any passat, i després de dos anys d'aturada per la pandèmia, juntament amb un grup de trenta persones voluntàries, es va decidir reprendre'l i traslladar-lo al centre històric. Això ens va permetre obrir les portes de les cases i diversos monuments donant unes escenografies totalment renovades", explica Laura Sánchez, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Peralada.

L’estrena serà el dia de Nadal i repetirà el 26 i 30 de desembre i l’1 de gener. Per primer cop, les entrades es poden comprar anticipadament a través de la web de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya. El preu de l'entrada general és de 5 euros. El passi és gratuït per a infants de fins a 10 anys i/o amb el Carnet del Super3. L'any passat més de 2.000 persones van visitar el pessebre "vam quedar molt contents amb aquesta xifra i esperem que enguany augmenti més la xifra i els que ja van venir puguin veure les millores i noves escenes que hem preparat", declara Sánchez.

This browser does not support the video element.

VÍDEO | Pessebre vivient de Peralada

Prem per veure més contingut per a tu