La il·luminació nadalenca instal·lada als nombrosos espais de la població de Roses s'encén aquest dimecres, 5 de desembre, a les 18.00 hores, en un acte a l'escultura Ziggurat, al final de la Rambla Ginjolers.

L'encesa de lluminàries s'acompanya d'una cantada de nadales popular, amb la participació de la coral del Centre Escolar Empordà i la cantant Àngels Ortiz. L'Ajuntament de Roses convoca petits i grans a participar en la cantada que posarà llum al Nadal rosinc.

Més de 300 figures i milers de metres de fil lluminós -tots ells de baix consum- instal·lats a 29 carrers del centre, urbanitzacions, moll comercial, platja de la Punta, nou rotondes i als edificis de l'església, ajuntament, mercat municipal, teatre, policia local i biblioteca, posaran llum al Nadal de Roses.

El consistori ha destinat enguany 25.000 € a la compra i lloguer de noves composicions, concretament boles 3D per a les cruïlles de carrer, rètols de "Bones Festes" i figures 3D de grans dimensions per a la rotonda de l'Oficina de Turisme.

També s'ha adquirit cordó lluminós per finalitzar el cel estrellat del carrer Sant Sebastià, i ampliar el de l'avinguda de Rhode, que enguany arribarà des de la plaça Catalunya fins a la riera Ginjolers, on dimecres es fa l'acte d'encesa de llums.

Actualment, la totalitat d'enllumenat nadalenc de Roses és ja de baix consum, fet que suposa un estalvi d'un 80% en el consum d'energia respecte als anteriors models.

A partir de dimecres, la il·luminació nadalenca a Roses funcionarà fins al 7 de gener, en horari de 17.30 a 1.00 h.